Gazzeliler iftar ve sahur yapamıyor

Gazzeliler iftar ve sahur yapamıyor

İsrail'in abluka altında tuttuğu Gazze'de, yoğun hava saldırıları dolayısıyla esnaf kepenk kapatınca, halk ekmek bulamıyor.

AA muhabirine konuşan Abdi Abdurrahman, ekmek almak için evinden çıktığını ancak esnafın kepenk kapatması nedeniyle "eli boş döndüğünü" vurgulayarak, "Bu ortamda açık dükkan bulmak mucize gibi. Evden ekmek almak için çıktım ama fırınlar, dükkanlar, marketler kapalı, adeta sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş gibi" ifadelerini kullandı.
 
Ahmed Talal ise halkın hava saldırılarından endişe duyduğu için sokağa çıkamadığını, çıksa bile dükkanların kapalı olduğunu belirtti. Talal, saldırılar nedeniyle çarşıya gidemedikleri için ramazan ayında iftar sofralarında ekmek bulunduramadıklarını söyledi.
Filistinli 7 çocuk babası Recep Halife de sahur ve iftarda yiyecek birşeyler bulamadıklarını dile getirdi.
 
Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve diri diri yakılarak öldürülmüştü. Bölgede gerginliğin tırmanmasıyla İsrail, Pazartesi günü Gazze'ye yönelik "Koruyucu Hat" adı altında operasyon başlattığını duyurmuştu.
İsrail ordusunun pazartesiden bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 100 kişi hayatını kaybetmiş, 670 kişi yaralanmıştı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.