Gazzeli kadın marangoz

Gazzeli kadın marangoz

Filistinli kadın marangoz Ebu Ergayyig, "Benim gibi uzun saatler çalışan erkek rakiplerime meydan okuyorum, benim kadar çok üretim yapamazlar" dedi.

Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinli kadın marangoz Emel Ebu Ergayyig (42), "erkek mesleği" olarak anılan marangozlukta rakiplerine meydan okuyor. 
 
Kullandığı zımpara makinası nedeniyle toz kaplı lacivert iş önlüğüyle AA muhabirine konuşan Ebu Ergayyig, "Bu mesleği seçtiğim için pişman değilim ve işimden dolayı utanmıyor, aksine gurur duyuyorum" dedi.
 
Ebu Ergayyig, "Benim gibi uzun saatler çalışan erkek rakiplerime meydan okuyorum, benim kadar çok üretim yapamazlar" ifadelerini kullandı.
 
Marangozluk mesleğiyle ilk kez 19 kadınla beraber katıldığı bu alana ilişkin bir eğitimde tanıştığını ve diğer kadın arkadaşlarının eğitimi yarıda bıraktıklarını, yalnızca kendisinin devam ettiğini aktaran Ebu Ergayyig, bu meslekteki başarısı nedeniyle marangozhane açabilmesi için kendisine kredi verildiğini söyledi.
 
Ebu Ergayyig, önceleri oymacılığın kendisi için bir hobi olduğunu, üniversiteyi terk edip, eşinden de boşanınca, çocuklarının ve kendisinin geçimini temin etmek için marangozluğu bir meslek haline getirdiğini söyledi.
 
"Hayata yeniden dönsem, yine marangoz olurdum"
 
Çocukluğundan beri hemşire olmak istediğini ancak, hayat şartlarının buna imkan tanımadığını anlatan Ebu Ergayyig, "Birgün hayata yeniden dönsem, yine marangoz olurdum" diye konuştu.
 
Meslek hayatına, basit eşyalar yaparak başladığını, bunların Gazze’de tutmasıyla sonraları, ahşap kaplı defterler, çerçeveler, tahta kutulu davetiyeler ürettiğini kaydetti.  
Ebu Ergayyig, sabahları işine güler yüzle başladığını ve ahşapla uğraşmanın, onu şekillendirmenin kendisini rahatlattığını söyledi.
 
Bir kadın olması hasebiyle mesleğini icra ederken bazı sorunlarla yüzleştiğini de dile getiren Ebu Ergayyig, ileride uluslararası fuarlarda ürünleriyle yer almak istediğini belirterek, engellerin, sorunların insanın hedeflerine ulaşmasına mani olamayacağını sözlerine ekledi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.