Gazzeli gençlerin yaraları davalarında saklı

Gazzeli gençlerin yaraları davalarında saklı

İsrail'in Gazze saldırısında yaralanan gençler, yaşadıkları acının Filistin davasının yanında önemli olmadığını belirterek, "her zaman Filistin'in davası için çalışacaklarını" ifade ediyor.

Gazze saldırısında bacağını, kolunu kaybedenlerden biri olan Nagwa Hafez Abdeen ve Zahair Abdallah Elhamarna, "kendilerinin değil insanlığın yara aldığını", tek gerçeğin ise Filistin halkının kanlı gözyaşlarında saklı olduğunu belirtiyor.
 
İsrail'in ateşkes öncesinde Gazze'ye yönelik saldırılarında yaralananlardan Türkiye'ye getirilerek tedavi altına alınanlar arasında yer alan Nagwa Hafez Abdeen ( 22), yaşadıklarını ve hayallerini Anadolu Ajansı'na anlattı.
 
Filistin'de, üniversitede işletme üzerine tahsilini tamamlayan Abdeen, savaş yüzünden ülkesinde iş sahasının bulunmadığını, ailesiyle birlikte yaşadığını söyledi.
 
Beş kız bir erkek kardeşi olan Abdeen, saldırı gerçekleştiğinde evde olduğunu ifade ederek, "Evin içine ateş açıldı, dışarı çıkmaya çalışırken bir kez daha ateş açıldı. Ben de bacağımdan yaralandım" dedi.
 
Saldırıda aldığı yara nedeniyle tek bacağının kesildiğini belirten Abdeen, artık eski bedenine sahip olmadığını, protez bacakla yaşamak zorunda kalacağını dile getirdi. Abdeen, "Türkiye'de yapılan operasyon sonrasında enfeksiyon riskim kalmadı ancak tek bacağım diz altından yok. Burada tam olarak iyileştikten sonra Türk hekimleri tarafından protez bacak takılacak. Yine, yürüyebileceğim. Bunun için Türkiye'ye çok teşekkür ederim" dedi.
 
"Gençlik, ülkenin geleceğidir ve biz Filistin için varız"
 
Abdeen, İsrail saldırılarında bir bacağını kaybettiğini ancak ideallerinden ve inandığı değerlerden asla vazgeçmediğini belirterek, "Filistin, haklı davasında kaybetmeyecektir" dedi. Ülkesini çok sevdiğini ve Filistin için bedeninin zarar görmesinin çok önemli olmadığını vurgulayan Abdeen, şunları kaydetti:
 
"Çok kayıplarımız oldu, arkadaşlarımızı, sevdiklerimizi kaybettik. Bizi, asıl yaralayan ise bunlar değil. Bize sahip çıkılmıyor, davamızda tek başımıza mücadele ediyoruz. Türkiye, yanımızda...
 
Gençlik, ülkenin geleceğidir ve biz Filistin için varız. Filistin halkı, her zaman davasına sahip çıkacak. Biz, kendimizden eminiz. Bacağımı kaybettim, ama hayallerim aynı. İdeallerimde ve inancımda hiçbir şey değişmedi. Aldığım yara, beni daha da güçlendirdi."
 
"Filistin'e döndüğümde yine haklı mücadelemize sahip çıkacağım" diyen Abdeen, Filistin'in birgün sesini dünyaya duyuracağına, bunun için çalışmaktan asla vazgeçmeyeceğini vurguladı.
 
Abdeen'e refakat eden ablası Randa Hafez Abdeen de Türkiye'ye yardımlarından ötürü minnet duyduklarını belirterek, İsrail'in yanında olan tüm ülkeleri de kınadığını söyledi.
 
"Davamızın arkasındayız..."
 
Gazze'ye düzenlenen saldırıda yaralanan gençlerden 28 yaşındaki Zahair Abdallah Elhamarna da evlerine atılan füze sonrasında yaralandığını söyledi.
 
Komşularının evlerinin de bombalanması üzerine yardıma gittiklerinde atılan füze sonrasında orada bulunan çok sayıda kişinin yaralandığını ya da hayatını kaybettiğini gördüklerini anlatan Elhamarna, hergün güne acı ile başladıklarını ve geceyi yine acı bir haberle bitirdiklerini dile getirdi.
 
Saldırıda dirseğinden itibaren kolu parçalanan Elhamarna, Filistinlilerin yıllardır daha çocukken acıyı öğrendiğini belirterek, duygularını şöyle ifade etti:
 
"Ülkemde 10 bine yakın yaralı var. Onların yanında benim hiçbir önemim yok. Ben, onların nasıl sağlığına kavuşacağını merak ediyorum. Filistin'de hekim var ama malzeme çok az. Yardımların ve tıbbi malzemelerin ülkeye girmesine izin verilmiyor. Bu, ortadan kalksa çok sayıda kişi sağlığına kavuşabilecek.
 
Saldırıda yara almış olmamız, bizim düşüncelerimizi değiştirmedi. Bizi en çok üzen Gazze'nin büyük bölümü yerle bir edildi. Her taraf yıkıldı. Ülkeme döndüğümde, Gazze için üstüme düşen ne ise onu yapmaya hazırım."
 
"Biz, barış için kan istemiyoruz ancak Filistin davası için kanımızın dökülmesi gerekiyorsa, bizler davamızın arkasındayız" diyen Elhamarna, "Türkiye, bizim yanımızda oldu. Tüm Türk milletine Filistin halkı adına şükranlarımızı sunuyoruz" dedi. 
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.