Gazzeli gençler tehlikelere aldırmadan sınırda parkur sporu yapıyor

Gazzeli gençler tehlikelere aldırmadan sınırda parkur sporu yapıyor

Gazzeli gençler, pek çok Filistinlinin karşı taraftan gelen kurşunla yaşamını yitirdiği Gazze-İsrail sınırına yakın bölgede, tehlikelere aldırmadan parkur sporu yapıyor.

Yüzlerce Filistinlinin hayatını kaybettiği Gazze-İsrail sınırına yakın bölgede Gazzeli gençler tehlikelere aldırmadan parkur sporu yapıyor.

Parkur sporcusu Mazın Kanan, ekim ayından beri gerilim yaşanmasına rağmen İsrail askerlerinin kendisini vurmasından korkmadığını belirterek, "Gazze Şeridi'nde bu sporu yapabileceğim, sınır bölgesinden başka geniş bir alan yok. Buraya tutkunu olduğumuz parkur sporu için antrenman yapmaya geldik. Dünyaya Filistin halkının yaşamak ve spor yapmak istediğini söylemek istiyoruz" dedi.

Arkadaşlarıyla beraber sembolü Filistin bayrağı olan "Gaza Parkour Street" isimli bir grup kurduklarını anlatan Kanan, "2006'dan beri uygulanan İsrail ablukası nedeniyle çok zor şartlarda bu sporu icra ediyoruz. Egzersiz için gerekli spor aletleri ve spor kulübü yok. Farklı sporcularla iletişim kuramıyoruz" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.