Gazzeli gençler el baskısıyla Filistin bayrağı yaptı

Gazzeli gençler el baskısıyla Filistin bayrağı yaptı

Gazze'de "Nekbe"yi anma etkinlikleri kapsamında bir araya gelen gençler, ellerini kırmızı, siyah ve yeşil renkli boyalara batırarak yere serilen beyaz örtüyü, Filistin bayrağına dönüştürdü

"Büyük feleketi" çeşitli etkinliklerle anan Gazzeli gençler, "el baskısıyla" Filistin bayrağı yaptı.

Filistinlilerin zorunlu göçe tabi tutulduğu "Nekbe"yi anma etkinlikleri kapsamında bir araya gelen gençler, ellerini kırmızı, siyah ve yeşil renkli boyalara batırarak yere serilen beyaz örtüyü, Filistin bayrağına dönüştürdü.

Etkinliği düzenleyen gençler adına konuşan Besme Zakkut, el izleriyle ortaya çıkardıkları bayrakla dünyaya mesaj vermek istediklerini ifade ederek, "Yahudi çeteler tarafından yağmalanan topraklarımızı asla unutmayacağımızı ve hala canlı olduğumuzu tüm dünyaya göstermek istiyoruz" dedi.

Zakkut, Filistin dışında yaşamak zorunda kalan mültecilerin geri dönüşü için uluslararası toplumun çalışmalarını yoğunlaştırmasını talep etti.

Nekbe (Büyük Felaket), 1948'de Filistin nüfusunun yarısından fazlasının zorunlu göçe tabi tutulması ve İsrail'in bağımsızlığını ilan ettiği dönem için kullanılıyor. Yahudi gruplar tarafından 1948'de yapılan saldırıda 531 köy ve kent tahrip edilmiş, Filistinlilere yönelik katliamlarda 15 bin kişi hayatını kaybetmişti.

Filistin İstatistik Merkezinin verilerine göre, topraklarından sürülen Filistinli mülteci sayısı 5.9 milyona ulaştı. Bu sayının, Ürdün'de 10, Suriye'de 9, Lübnan'da 12, Batı Şeria'da 19, Gazze'deki 8 mülteci kampına dağılmış olduğu belirtiliyor.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.