Gazzeli çocukların gidecek okulu yok

Gazzeli çocukların gidecek okulu yok

İsrail'in hava saldırısı sırasında pekçok Filistinlinin evsiz kaldığını anlatan Dr. Kerem Kınık, Gazze'de hala barınma, yiyecek ve ilaç sıkıntısının yaşandığını belirterek, 'Pekçok aile evi olmadığı için okul binalarında yaşamını sürdürüyor.

Gazze'de okullar açılacak ama öğrencilerin gideceği okul yok' diye konuştu.
 
İsrail'in hava saldırıları sonucu yerle bir olan Gazze'de yaralar sarılmaya çalışılıyor. Hava saldırısı sırasında pek çok doktorun kendi akrabalarına müdahale etmek zorunda kaldığına işaret eden Yeryüzü Doktorları Başkanı Dr. Kerem Kınık, yaşanan insanlık dramını gözler önüne serdi. Hala elektrik, barınma, yiyecek ve ilaç sıkıntısının yaşandığı Gazze'nin sürekli gündemde tutulması gerektiğine işaret eden Kınık, 'Gazze, Marmara Depremi'nden sonraki halimiz nasılsa öyle. 17 bin kişi hala evsiz. 500 bin kişi sokakta kalıyor. Şucaiye mahallesi gibi toplu katliamların yapıldığı yerlerde sokaklar ceset kokuyor. Pek çok aile evi olmadığı için okul binalarında yaşamını sürdürüyor. Gazze'de okullar açılacak ama öğrencilerin gideceği okul yok' diye konuştu.
 
İZİN VERİLMEDİ
 
Gazze'ye yapılan son hava saldırısında İsrail ve Mısır'ın ağız birliği yaptığını belirten Kınık, 'İnsani yardım ve gönüllü geçişlere izin verilmedi. Daha önceki saldırılarda gönüllü geçişleri sağlayabilmiştik ama bu sefer mümkün olmadı. Sadece biz sağlık bakanlığı ekipleriyle birlikte ateşkesten son 10 önce İsrail üzerinden giriş yaptık. Bir de bizden önce Refah tarafından Sudan ekibi girdi. Son saldırıda başka ekip giremedi' diye konuştu.
 
YIKILANI YAPMAK ZORUNDAYIZ
 
Gazze'ye acil yardım için yeniden bir kampanya başlatan Yeryüzü Doktorları, 'Düşeni kaldırıyoruz yaraları sarıyoruz haydi Gazze' diyor. İlaç sevkiyatına devam eden kuruluş, şu an 100 palet kadar ilacı kargo uçağıyla Gazze'ye gönderebilmek için uğraş veriyor. İlaç sevkiyatından sonra Gazze'de son saldırılarda kolunu bacağını kaybeden 1000'e yakın insanın rehabilitasyonu için çalışmalar başlayacak. Yeryüzü Doktorları 50 civarında gönüllüsüyle birlikte Gazze'de yaraları sarmak için düğmeye basarken, vatandaşlardan da gerekli duyarlılığı istiyor. Kınık, 'Gazze'de yıkılanı yapmak görevimiz' diyor.
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.