Gazzeli çocuklardan tutuklulara destek gösterisi

Gazzeli çocuklardan tutuklulara destek gösterisi

Gazzeli çocuklar, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklularla "dayanışma" gösterisi düzenledi.

Gazze'deki Kızılhaç ofisi önünde toplanan onlarca çocuk, "Filistinli çocuklarından Uluslararası Kızılhaç Komitesi'ne mektup" yazılı dövizler taşıdı.

Eylemcilerden İzzeddin Lulu, yaptığı açıklamada, "Bugün, İsrail zindanlarında ölen Filistinli esirlerin olduğunu hatırlatmak için Kızılhaç'a geldik" dedi. Lulu, Kızılhaç'ın çok geç olmadan açlık grevi başlatan tutukluları kurtarmak için harekete geçmesini istedi.

Toplanan çocuklar daha sonra Uluslararası Kızılhaç Komitesi Müdür Yardımcısı John Raven'e, İsrail hapishanelerde tutuklu Filistinlilerin serbest bırakılması için çaba sarf edilmesi taleplerini dile getiren bir mektup sundu.

İsrail istihbaratı, gizli güvenlik bilgilerine dayanarak "idari tutuklama" adı altında Filistinlileri 1 ila 6 ay arasında alıkoyabiliyor. Tutuklunun İsrail güvenliği için tehlike teşkil ettiğine karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadında bulunmadan tutukluluk süresini 5 seneye kadar uzatabiliyor.

İsrail hapishanelerindeki 200 Filistinli, söz konusu uygulamayı protesto için 24 Nisan'dan bu yana açlık grevi yapıyor. Gazze ve Batı Şeria'daki Filistinliler de o tarihten bu yana "Tutuklularla dayanışma gösterileri" düzenliyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.