Gazzeli çiftçilerin büyük gayreti

Gazzeli çiftçilerin büyük gayreti

Gazze, tarım ürünleri ihtiyacının neredeyse tamamını kendisi karşılıyor.

Gazze'deki Filistin hükümeti Tarım Bakanlığı Politika ve Planlama Genel Müdürü Fethi Ebu Şemale, yaptığı açıklamada, "Gazze, ablukaya rağmen sebze ihtiyacının yüzde 97'sini, meyve ihtiyacının ise yüzde 70 ila 80'ini kendi topraklarından karşılıyor" dedi.

Ablukanın getirdiği sıkıntılara işaret eden Ebu Şemale, "Sınır kapılarının kapalı olması nedeniyle yeterli miktarda gübre ve tarım ilacı bulunamamasına, temiz su bulma konusunda yaşanan sıkıntılardan dolayı bazı ürünlerin yetiştirilememesine rağmen Gazzeli çiftçilerin gayretleri ile bu rakamlara ulaşıldı" diye konuştu.

Ebu Şemale, Gazze'de 80 bin dönüm arazide meyve, 50 bin dönüm arazide ise sebze ekildiğini belirtti.

Üretilen sebze miktarının 300 tona ulaştığını ifade eden Ebu Şemale, bu miktarın halkın ihtiyacının yüzde 97'sini karşıladığını, ithal edilen sebze miktarının ise sadece10 ton olduğunu dile getirdi. Ebu Şemale, ithal edilen ürünlerin bölge topraklarında yetiştirilmesi zor olan soğan ve sarımsak olduğunu kaydetti.

Tarım Bakanlığı Politika ve Planlama Genel Müdürü, Gazze'deki sebze meyve fiyatlarının uygun olduğunu ve halkın rahatlıkla bu ürünlere ulaşabildiğini aktardı.

Verimli tarım arazilerine sahip Gazze'de, İsrail ablukasından önce tarım ürünleri ihracatı yılda 40 milyon dolar iken bugün bu rakamın 3,4 ila 4,4 milyon dolara gerilediği belirtiliyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.