Gazzeli bebekler bombaların ortasında doğuyor

Gazzeli bebekler bombaların ortasında doğuyor

İsrail’in sivil yerleşim birimlerini vurması dolayısıyla, hamile haliyle evinden çıkarak okula sığınan ve burada doğum yapan 24 yaşındaki anne Esma Sahvil, evinin isabet aldığını belirterek, “Herşeyimizi kaybettik.

İsrail’in saldırılarına hedef olan Gazze’de anneler, çocuklarının ölmlerinden korktukları için, endişe içinde hayatlarını sürdürüyor. İsrail uçaklarının hedefi olan Gazze’de birçok anne, çocuklarının bulunduğu yere füze düşmesi, evlatlarının enkaz altında kalarak hayatlarını kaybetmelerinden korkuyor. Bir Filistinli anne Muna Said, “Çocuklarımı ölümden kaçırmak için nereye götüreyim? Kızım Nur 6 yaşında, bombardıman sesinden duyduğu korku dolayısıyla sürekli ağlıyor. Geçen gün küçücük kızım bana ‘Anne beni karnına geri koy, burada ölmek istemiyorum’ dedi” ifadesini kullandı. Üç çocuk annesi Semiyye İbrahim de çocukları için endişelendiğini dile getirerek, “Çocuklar, İsrail uçaklarının hedefinde. Sanki saldırılar, onları öldürmek için başlatıldı. Masum çocukların hayatları ellerinden alınıyor. Ölüm, masum bedenlerini takip ediyor” şeklinde konuştu.
Filistinli anne Dua Aşur ise saldırılardan korkan çocuğu için endişe duyduğunu belirterek, 6 yaşındaki kızı Senabil’in İsrail’in bombardımanları dolayısıyla korkudan bütün gün elleriyle kulaklarını tıkayıp titrediğini ifade etti. 
 
Gazzeli bebekler savaşta doğuyor
 
İsrail’in sivil yerleşim birimlerini vurması dolayısıyla sığındığı okulda doğum yapan 24 yaşındaki anne Esma Sahvil, evinin vurulduğunu belirterek, “Herşeyimizi kaybettik. Bebek kıyafetleri ve beşik gibi doğum için yaptığım tüm hazırlıklar, bombalanan evimizde yandı” dedi. Saldırılarda Beyt Hanun’daki evlerinin yıkıldığını ve 12 kişilik ailesiyle Gazze’nin kuzeyinde bulunan Şeyh Rıdvan Mahallesi’ndeki Huda adlı okula sığınmak ve bebeğini burada doğurmak zorunda kaldığını ifade eden Sahvil, bomba sesleri dolayısıyla bebeğinin korkuyla uyandığına dikkati çekti. 
 
Çocuklar Çığlık atıyordu
 
Rama’nın babası Muhammed Sahvil de saldırılar dolayısıyla Beyt Hanun’daki evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını vurgulayarak, eşinin doğumu öncesi yaşadıkları korku dolu anları şöyle anlattı: “Kafam allak bullak olmuştu. Eşim doğum yapmak üzereydi. Kaldığımız bölgeye roketler düşüyor, çocuklar korkudan çığlık atıyordu. Saldırılar ve duman nedeniyle göz gözü görmez olmuştu. Panik haldeyken eşim ambulans çağırmamızı söyledi. Ambulans güçlükle gelerek bizi okula götürdü. Gidecek başka yer yoktu.”  İsrail, 7 Temmuz Pazartesi günü “Koruyucu Hat” adıyla Gazze’ye yönelik hava ve denizden saldırılar başlatmış, 17 Temmuz Perşembe günü de karadan saldırıya geçmişti. İsrail’in, Gazze’ye yönelik saldırılarında şimdiye kadar bin 363 kişi hayatını kaybetti, 7 bin 600’den fazla kişi yaralandı. Ölü ve yaralı sayılarının gün geçtikçe artmasından endişe ediliyor.
 
aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.