Gazze'den İsrail'e Uzanan Tünel

Gazze'den İsrail'e Uzanan Tünel

İsrail Savunma Bakanı Yalon'un, Kassam Tugayları tarafından açılan ve Gazze'den İsrail'e uzanan tüneli ziyareti esnasındaki görüntülerini yayımladı.

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon'un, İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından açılan ve Gazze'den İsrail'e uzanan tüneli ziyareti esnasındaki görüntüleri yayımladı.

İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından kayda alınan ve Katar merkezli El-Cezire kanalında yayımlanan görüntüde, İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon ve beraberindeki bir grup, Kassam Tugaylarının açtığı Gazze'den İsrail'e uzan tüneli ziyaret ediyor.

Kassam Tugaylarının istihbarat gücünü gösterdiğine dikkati çekilen görüntüde, İsrail Savunma Bakanının Kassam Tugaylarına ait silahların menziline girdiği ifade ediliyor.

İsrail ordusu bugün, Gazze'den İsrail'e açılan yeni bir tünel daha ortaya çıkardığını açıklamış, İzzeddin el-Kassam Tugayları da tünelin kendileri tarafından açıldığını duyurmuştu.

Kassam Tugayları tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in tüneli istihbari bir başarı sayesinde bulmadığı belirtilmişti.

Açıklamada, 2 ay önce yaşanan olumsuz hava koşulları ve yağmurların tünele hasar verdiği, tekrar tamir edilmesine rağmen birkaç gün önce yaşanan kötü hava şartlarının tünelin yeniden çökmesine yol açtığını, böylelikle İsrail'in tüneli keşfettiğini aktarmıştı.

İsrail, geçen yıl kasım ayında yine Gazze'den İsrail'e açılan bin 700 metrelik bir tünel ortaya çıkarmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.