Gazze'den Abbas'a uluslararası anlaşma desteği

Gazze'den Abbas'a uluslararası anlaşma desteği

Gazze, Abbas'ın Filistinli tutukluların salıverilmemesine tepki göstererek, 15 uluslararası anlaşmaya imza atmasını "geç ama olumlu bir adım" olarak nitelendirdi

Gazze'deki Filistin hükümeti, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın uluslararası anlaşmalara imza atmasını takdirle karşıladı.

Resmi haber ajansı Ray'da yer alan habere göre, Gazze'deki Hükümet Sözcüsü İhab el-Gusayn, Abbas'ın Filistinli tutukluların salıverilmemesine tepki göstererek, 15 uluslararası anlaşmaya imza atmasını "geç ama olumlu bir adım" olarak nitelendirdi.

Filistin halkının Abbas'tan İsrail ile barış müzakerelerine son vermesini de beklediğini ifade eden Gusayn, Hamas'ın, İsrail ile masaya oturma prensibini reddettiğini ve Filistin topraklarının silahlı direniş ile özgürleştirilmesinden yana olduğunu vurguladı.

Filistin Devlet Başkanı Abbas, İsrail yönetiminin Filistin ile barış müzakereleri çerçevesinde 29 Mart Cumartesi günü bırakılması öngörülen Filistinli tutukluların 4. grubunu serbest bırakmamasına tepki göstererek, dün 15 uluslararası anlaşmaya imza attıklarını açıklamıştı.
ABD arabuluculuğu ile geçen yıl temmuz ayında yeniden başlatılan barış sürecinde diplomatik müzakereleri sürdürmek için İsrail, 1993 Oslo Antlaşması'ndan önce tutuklanan 104 Filistinli mahkumu serbest bırakmayı kabul etmişti. İsrail’in bu adımına karşılık Filistin tarafı da süreç sonuna kadar BM’de gözlemci devlet olmasından sonra kazandığı hakları kullanarak İsrail’i uluslararası mahkemelere ya da kuruluşlara götürmeme taahhüdünde bulunmuştu.

İsrail, son 9 ayda toplam 78 Filistinli mahkumu üçer aylık periyotlarla serbest bırakmıştı. Anlaşma gereği 4. grup mahkumları da 29 Mart'ta serbest bırakması gereken İsrail yönetimi, salıverme kararını ertelediğini açıklamıştı.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.