Gazze'deki yıkım havadan görüntülendi

Gazze'deki yıkım havadan görüntülendi

Şucaiyye Mahallesi'ndeki yıkımın büyüklüğü, havadan çekilen görüntülerle bir kez daha belgelendi

Gazze'deki "Mediatown" isimli yerel bir şirkete ait insansız hava aracıyla görüntülenen harabe şeklindeki Şucaiyye Mahallesi'nde adeta taş üstünde taş kalmadığı ve bir deprem bölgesini andırdığı görüldü.
 
Mediatown Şirketi Müdürü Eşref el-Meşheravi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Şirkete ait sinema ve televizyon çekimleri için kullanılan özel hava aracıyla İsrail saldırılarının ardında bıraktığı yıkımı belgelemeye başladık. Başta Şucaiyye, eş-Şeaf ve Beyt Hanun olmak üzere Gazze'deki mahalleleri ve bölgeleri yerle bir eden yıkımı görüntüledik" dedi. 
 
Çekimler için kullandıkları hava aracının 20 dakikadan daha uzun süre aralıksız uçamadığını ve belli bir yüksekliğe kadar havalanabildiğini ifade eden Meşheravi, bütün bölgelerde çekim yapma konusunda zorluk yaşadıklarını anlattı.
 
İsrail saldırılarının büyüklüğünü ve boyutunu gözler önüne seren görüntülerde, İsrail tarafından vurulan binalardan geriye kalan tonlarca ağırlıktaki molozların cadde ve sokakları kapladığı dikkati çekti.
 
"Saldırı ihtimali uzak"
 
Bu arada, Hamas hareketi yetkililerinden Mahmud ez-Zehar, yaptığı açıklamada, "İsrail'in şu an için Gazze Şeridi'ne yönelik yeni bir saldırı ihtimalini uzak görüyorum çünkü yöneticileri ateşkesin sağlanması için çabalıyordu" dedi. Gazze'ye yeni bir saldırı düşüncesi halinde "İsrail'i caydıracak güce sahip olduklarını" ifade eden Zehar, ellerindeki esir askerlerin, İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin serbest bırakılmasında kullanılacağını dile getirdi.
 
Zehar, Filistin yönetimine de İsrail saldırıları nedeniyle evleri yıkılan ve çeşitli merkezlerde sığınmacı durumunda kalan sivillerin barındırılması ve Gazze'nin yeniden imarı konusunda bir an önce harekete geçmesi çağrısında bulundu.
 
Filistin Çalışma Bakanlığı İsrail'in 51 gün süren Gazze saldırıları sonrasında bölgede yaklaşık 2,5 milyon ton moloz oluştuğunun tahmin edildiğini açıklamıştı. 
 
İsrail'in Gazze'ye 7 Temmuz'da başlattığı saldırıların ardından, Mısır'ın arabuluculuğunda Kahire'de yürütülen ateşkes görüşmelerinde İsrail ile Filistinli gruplar arasında varılan anlaşma çerçevesinde, 26 Ağustos Salı günü saat 19.00'da kalıcı ateşkes kararı alınmıştı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.