Gazze'deki huzurevi yaşlıların umudu oldu

Gazze'deki huzurevi yaşlıların umudu oldu

Gazze'deki Huzurevi Kulübü, ilerleyen yaşlarına rağmen hayatlarının geri kalan kısmını mutlu geçirmek isteyen yaşlılara, gençlik hayallerini gerçekleştirme fırsatı sunuyor

Gazze Huzurevi Kulübü, ilerleyen yaşlarına rağmen hayatlarının geri kalan kısmını mutlu geçirmek isteyen yaşlılara, gençlik hayallerini gerçekleştirme fırsatı sunuyor.

Yaşlı hakları örgütü Help Age International tarafından kurulan huzurevinde, sağlık, kültür, eğitim, eğlece alanlarında düzenlenen programlar aracılığıyla yaşlıların kendilerine olan güvenlerinin artırmılması ve topluma entegre olmaları amaçlanıyor, aynı zamanda arzu ettikleri hobileri geliştirmelerine fırsat tanınıyor.

İlerleyen yaşına rağmen gençliğinde gerçekleştiremediği resim yapma hevesi hala devam eden huzurevi sakini Talal Ebu Kevik (66), yeteneğini geliştirmek için güzel sanatlar fakültesine gitmeyi hayal ettiğini ancak ekonomik şartlar nedeniyle bu hayalini gerçekleştiremediğini belirtti.

Gençlik hayallerini gerçekleştirmek için dört senedir huzurevi kulübüne üye olduğunu ifade eden Ebu Kevik, "Kulübe üye olduktan sonra bütün hobilerimi yapmaya başladım. Burada topluma entegre oluyoruz ve aktif olarak hayata katılıyoruz. Kulüp, yaşlılar arasında hoşgörü ve dayanışma oluşturmak için kültür, sağlık ve eğlence hizmetleri sunuyor" dedi.

Kulübün beş yıllık üyeleriden Fatıma Ebu İmara (72), kulüpte sunulan programlara katılarak gençlik yıllarına dödüğünü ifade etti. Okul müdürlüğünden 2006 yılında emekliye ayrılan Ebu İmara, önceleri sadece kulübe gidip gelirken, sonrasında  "Help Age"in Gazze'deki şubesinin yönetim kurulu üyesi olduğunu ve bölgedeki yaşlılara maddi yardımların ulaştırılması alanında çalıştığını kaydederek şunları söyledi:

"Bu kulüp Gazze'deki yaşlıların evi haline geldi. Belli bir yaş grubuna hizmet sunan bu kulübün gündelik hayatımızın en önemli parçası  haline geldiğini düşünüyorum." 

Kulüp Başkanı Yahya Keyyali, kulübün yaşlı hakları örgütü Help Age International tarafından finanse edilen proje kapsamında 2011'de kurulduğunu ve anlaşmanın her 12 ayda bir yenilendiğini, projeyle yaşlıların özgüvenini artırmayı, sosyalleşmelerini amaçladıklarını ifade etti.

"Projenin bir senelik süresi vardı ancak yaşlıların istifade ettiği bu proje Gazze'deki zor şartlar nedeniyle hala devam ediyor. Anlaşma bittikçe yenileniyor" diyen Keyyali, kulübün bölgede, yüzde 60'ı kadın olmak üzere yüzlerce yaşlıya sağlık, kültür ve eğlece alanlarında hizmet sunduğunu belirtti.

Güne sabah egzersizleriyle başladıklarını sonrasında sağlık ve beslenmeyle ilgili seminerlerinin olduğunu kaydeden Keyyali, Vakıflar Bakanlığı'nın işbirliğiyle dini eğitim verilen kurslar açıldığını ve kitaplarının dağıtıldığını da söyledi.

dünyabülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.