Gazze'deki Fransız Kültür Merkezi'nde patlama kınandı

Gazze'deki Fransız Kültür Merkezi'nde patlama kınandı

Gazze'deki Fransız Kültür Merkezi'ne yapılan saldırının ardından Filistin Uzlaşı hükümeti Dışişleri Bakanlığı; Saldırı, Fransa'nın son olarak hükümet, parlamento, senato ve halk olarak gösterdiği güçlü siyasi tutumunu hedef almaktadır açıklamasında bulund

Filistin uzlaşı hükümeti, Gazze'deki Fransız Kültür Merkezi'nde dün gece meydana gelen patlamayı kınadı.     
 
Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Saldırının failleri, hiç bir şekilde mücadeleci Filistin halkına ait olamaz. Bu korkakça saldırıyı gerçekleştirenlerin ortaya çıkarılması için ciddi ve derin bir tahkikat yapılmasını taahhüt ediyoruz" denildi.
 
Açıklamada, "Saldırı, Fransa'nın son olarak hükümet, parlamento, senato ve halk olarak gösterdiği güçlü siyasi tutumunu hedef almaktadır. Fransız Kültür Merkezi'ni hedef alan saldırı, Filistin değerlerini ve iki ülke arasındaki güçlü dostluk ilişkilerini hedef almış sayılır" ifadeleri kullanıldı.
 
Gazze'nin batısındaki Fransız Kültür Merkezi'ne dün gece yerleştirilen patlayıcı infilak etmiş, olayda ölen ya da yaralanan olmamıştı.
 
Fransa'da senato, Filistin'in devlet olarak tanınmasını hükümetten talep eden karar tasarısını önceki gün kabul etmişti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.