Gazze'deki fabrikaların yüzde 80'i kapandı

Gazze'deki fabrikaların yüzde 80'i kapandı

Gazze'de üretim yapan fabrikaların yüzde 80'inin İsrail ablukasından dolayı üretim yapamayıp kapandığı açıklandı

İsrail işgali altında bulunan Gazze'de fabrikalar üretimi durdurmak zorunda kaldı. Gazze'de üretim yapan fabrikaların yüzde 80'i İsrail'in ham madde girişine izin vermemesinden dolayı üretimi ya kısmen ya da tamamen durdurdu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Filistinli milletvekili Cemal el Kudari, İsrail'in Filistin ekonomsine zarar vermeyi hedeflediğini ve büyük oranda başardığını ifade etti. El Kudari İsrail kuşatmasına karşı faaliyet yürüten büyük bir komitenin başkanlığını yapıyor.

El Kudari, İsrail ablukasının en büyük hedeflerinden birinin Gazze'ye ham madde girişine engel olmak ve bu sayede Gazze ekonomisine darbe vurmak olduğunu ifade etti. Farbikaların kapanmasından dolayı binlerce işçi ve mühendis işsiz kaldı.
El Kudari, "İsrail gerçekçi olmayan bahaneler üreterek Gazze'ye ham madde girişini engelliyor, hedefleri de zaten belli" dedi.

İsrail 2007 yılından bu yana Gazze'ye yönelik büyük bir ambargo uyguluyor, şehire dışarıdan malzeme girişini engelliyor, Gazze ekonomisine büyük bir baskı uyguluyor. Gazze'de yaşayan Filistinliler yer altına açtıkları tünellerle şehire malzeme taşıyorlardı. Ancak son zamanlarda tünellerden taşıma yapmak da imkansız hale geldi. Mısır'da gerçekleşen darbeden sonra cunta yönetimi Mısır'dan Gazze'ye giden tünelleri kapattırdı.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.