Gazze'deki elektrik sıkıntısına geçici çözüm

Gazze'deki elektrik sıkıntısına geçici çözüm

Filistin uzlaşı hükümetinin, Gazze'deki elektrik santraline verilen akaryakıttaki verginin muafiyet süresini Ağustos ayı sonuna kadar uzattığı bildirildi.

Gazze'deki elektrik santraline doğalgaz verilmesi için mutabakat zaptını onayladığı bu durumun elektrik üretiminin maliyetini düşüreceği ifade edildi.

Filistin uzlaşı hükümeti, Gazze'deki elektrik santraline verilen akaryakıttaki verginin muafiyet süresini Ağustos ayı sonuna kadar uzattı.

Filistin Bakanlar Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Gazze'deki elektrik santralinin çalışmasının sağlanması ve Gazze'nin imarı için yapılan planların uygulanması amacıyla santrale verilen akaryakıttaki verginin muafiyet süresinin Ağustos ayı sonuna kadar uzatıldığı belirtildi.

Öte yandan Filistin Bakanlar Kurulu, Gazze'deki elektrik santraline doğalgaz verilmesi için mutabakat zaptını onayladığı bu durumun elektrik üretiminin maliyetini düşüreceği ifade edildi.
Filistin uzlaşı hükümeti, geçen mart sonunda Gazze'deki elektrik santralinin 3 ay boyunca yakıt vergisinden muaf tutulacağını duyurmuştu.

Gazze'deki Doğal Kaynaklar ve Enerji Kurumu, geçen yaptığı açıklamada, üretim için gerekli yakıt üzerinden alınan vergideki muafiyet süresinin sona ermesi nedeniyle santralin durduğunu belirtmiş, bu durum halkı ciddi sıkıntıya sokmuştu.

Elektrik santralinin ihtiyacını karşılamak için her ay 10,4 milyon dolar vergi ödenmesi gerekiyor. Gazze'deki Enerji Kurumu ise litre başına 0,8 dolar vergiyi ödemeden yakıtı gerçek fiyatından satın almak istiyor.

Abluka altındaki Gazze'nin ihtiyacı olan yaklaşık 400 megavat elektriğin, yalnızca 212 megavatı karşılanabiliyor. İsrail tarafından 120, Mısır'dan 32 megavat elektrik sağlanırken akaryakıt sıkıntısı nedeniyle sık sık duran Gazze'deki santralden yalnızca 60 megavat elde edilebiliyor.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.