Gazze'deki elektrik santrali çalışmaya başladı

Gazze'deki elektrik santrali çalışmaya başladı

İsrail saldırılarında zarar gören ve enerji üretiminin durduğu Gazze'nin tek elektrik santrali, yakıt sevkiyatının ardından yeniden çalışmaya başladı

İsrail saldırılarında zarar gören ve bu nedenle enerji üretiminin durduğu Gazze'nin tek elektrik santralinin, yeniden çalışmaya başladığı bildirildi.
 
Filistin Enerji Kurumu Başkan Yardımcısı Fethi eş-Şeyh Halil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'ndan "endüstriyel yakıt" sevkiyatının başladığını belirtti.
Bunun ardından Gazze'deki tek elektrik santralinin çalışır hale geldiğini bildiren Halil, "Bölgede önceden olduğu gibi 8 saat elektrik, 8 saat kesinti düzenlemesine dönmeyi hedeflediklerini" ifade etti.
Gazze'ye 7 Temmuz'da saldırılara başlayan İsrail, 29 Temmuz'da bölgenin tek elektrik santralini vurmuş, zarar gören santralde üretim tamamen durmuştu. Daha sonra onarılan santral, yakıt sıkıntısı nedeniyle çalıştırılamıyordu. Gazze'de saldırılardan bu yana günlük 12 saat kesintinin ardından 6 saat elektrik verilebiliyordu.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.