Gazze'deki 2. Abdülhamit çeşmesi açıldı

Gazze'deki 2. Abdülhamit çeşmesi açıldı

TİKA tarafından Eski Gazze’de restore edilen tarihi ‘İkinci Abdülhamid Çeşmesi' yeniden su içilecek hale getirildi

Türkiye, Gazze’de Osmanlı İmparatorluğu zamanında inşa edilen eserleri restore ediyor. Bu çerçevede Gazze'deki 2. Abdülhamit çeşmesi de restore edilerek hizmete sunuldu.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Eski Gazze’de restore edilen tarihi ‘İkinci Abdülhamid Çeşmesi' Türk ve Filistinli yetkililerin katıldığı bir törenle açıldı.

Çeşmenin açılış programında konuşan Gazze Hükümeti Turizim ve Tarihi Eserler Bakanı Ali Tarşavi, Türkiye ile aralarında dini ve tarihi bağlar olduğunu dile getirdi. Tarşavi, Türkiye ile Gazze’nin kalkınması için ortak projeler yapmak istediklerini de belirtti.

Açılışta konuşan Türkiye’nin Filistin Büyükelçisi Mustafa Sarnıç, Türkiye ile Filistin halkı arasındaki derin tarihi ve kültürel ilişkiyi kalpten hissettiğini söyledi. Sarnıç 500 yıllık çeşmenin tekrar onarılıp hizmete sunulmasının iki taraf arasındaki ilişkinin derinliğini ortaya koyduğunu ve projelerin devam edeceğini dile getirdi.

Çeşme, 1900 yılında Abdulhamid tarafından onarıldığı için bu isim verildi. Çeşmeye içme suyu bağlanarak yoldan geçenlerin yararlanması sağlandı.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.