Gazze'de yüzbinler yokluktan sahursuz oruç tutuyor

Gazze'de yüzbinler yokluktan sahursuz oruç tutuyor

İsrail zulmü altında ezilen Filistin'de bu yıl 14 saat oruç tutuluyor. Gazzeli yoksul bir ailenin Gazze'deki Ramazan'ı anlatırken söyledikleri ise yürekleri dağlıyor.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Gazze'de yaşayan Filistin vatandaşı olan Hamdan Thabet, Asharq Al-Awsat'a, Ramazan ayının ilk yarısında Gazze'de kendi ailesinin ve diğerlerinin çok zor zamanlar yaşadığını söyledi.

Hamdan Thabet ve tekerlekli sandalyeye bağlı kocası, 7 kişilik ailesinin sahur vaktini bir parça kek ile geçirmek zorunda olduğunu,7 kişinin bir bardak çay ve kek ile 14 saat oruç tutmaya çalıştığını söylerken, Gazze'deki diğer ailelerin de pek farklı durumda olmadığını söylüyorlar.

Thabet'in kocası İsrail saldırıları sonucu tekerlekli sandalyeye bağlı kalmış durumda. Çocuklarının ise en büyüğü 15 yaşında. Gazze'deki durum nedeniyle kimsenin çalışamadığı aile sosyal yardımlar ile geçiniyor. Fakat Gazze'deki abluka ve İsrail engellemeleri nedeniyle bu yardımlar da aileye ulaşmayabiliyor.

Thabet ailesi Gazze'de yoksul durumda yaşayan yüz binlerce insandan sadece biri. Gazze Şeridi'ndeki binlerce aile, otoritenin yoksul haneler için çekler vermeyi bıraktığı bir dönemde benzer koşulları yaşıyor.

Filistinli milletvekili ve Kuşatma'ya Karşı Halk Komitesinin başkanı Cemal Khoudary, Gazze'de insani durumun şok edici sayılarını ortaya çıkardı.

Bir açıklamada, halkın yüzde 80'inin yoksulluk sınırının altında olduğunu ve vatandaşların gün içinde sadece dört saat elektrik aldıklarını söyledi. Gazze'nin suyunun yüzde 95'inin içilebilir olmadığını ve iş bulma şansı olmayan çeyrek milyon işsiz Filistinli ve binlerce mezun olduğunu da sözlerine ekledi.

aawsat'ın haberine göre en dikkat çekici olan ve yürek dağlayan durum ise Gazze'de binlerce ailenin bu Ramazan'da yokluktan sahursuz oruç tutmak zorunda kalması

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.