Gazze'de yaralı 45 çocuk Almanya ve Avusturya'ya gönderildi

Gazze'de yaralı 45 çocuk Almanya ve Avusturya'ya gönderildi

İsrail'in, 51 gün süren Gazze saldırılarında yaralanan çocuklardan 45'i, Almanya ve Avusturya'daki hastanelerde tedavi edilmek üzere bölgeden ayrıldı.

Berlin'deki Filistinli Tabibler ve Eczacılar Birliği Genel Müdürü Celal Osman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazzeli çocukların yurt dışında tedavi edilmesi için başkanlığındaki bir sağlık heyetiyle bugün Gazze'ye geldiklerini belirtti.
 
Filistinli çocukların ağır yaralı olduğunu ve yetersiz sağlık koşulları nedeniyle tedavilerinin Gazze'de yapılmasının zor olduğunu ifade eden Osman, "Almanya ve Avusturya'daki hastanelerde tedavi görmek üzere giden ilk grup, Almanya'daki sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde tedavi edilecek, ihtiyaç duydukları her türlü hizmet verilecek. Her iki ülkede de çocukların yanında olacağız" dedi.
 
İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Daha sonra orduyu karadan geri çekerek hava saldırılarına devam eden İsrail, saldırılarına Mısır'ın arabuluculuğunda yürütülen görüşmelerle 26 Ağustos'ta Filistinli gruplarla varılan ateşkesle son vermişti. 
 
Gazze'ye 51 gün süren saldırılarda 579'u çocuk 2 bin 150 Filistinli hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi yaralanmıştı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.