Gazze'de, UNESCO'nun Mescid-i Aksa kararı kutlandı

Gazze'de, UNESCO'nun Mescid-i Aksa kararı kutlandı

Mescid-i Aksa'nın Musevilikle bağına ilişkin iddialara yer vermeyen UNESCO kararını kutlamak için Gazze'de gösteri düzenlendi.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) Mescid-i Aksa kararında Musevilikle bağına ilişkin iddialara yer vermemesi Gazze'de düzenlenen gösteriyle kutlandı.

Hamas'ın öğrenci kollarının çağrısıyla Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ofisi önünde düzenlenen gösteride, UNESCO'nun kararına destek verildi.

"Filistin'in yanında olan cesur uluslararası tutumlara selam olsun", "UNESCO'nun kararı doğru yönde alınmış bir karardır" yazılı dövizler taşıyan göstericiler, Filistin'e destek için daha fazla adım atılmasını talep etti.

Gazze'deki İslam Üniversitesi İslami Blok Başkanı Muhammed Feravine, gösteride yaptığı konuşmada, "UNESCO'nun kararını memnuniyetle karşılıyoruz. Bunu Filistin halkının hanesini yazılmış bir başarı olarak kabul ediyoruz. Bu karar İsrail'in Aksa üzerindeki yalan yanlış iddialarını çürütüyor." dedi.

Feravine, kararın ayrıca İsrail'in Filistin toprakları üzerindeki hakimiyetinin sona ermesi için bir başlangıç olduğunu ifade etti.

Hamas Sözcüsü Abdullatif el-Kanu da karardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Doğru yönde alınmış bu karar, İsrail'in 'Yahudilerin Filistin üzerinde dini ve tarihi hakkı' olduğu hikayesini yalanlıyor. UNESCO'nun kararının uygulamada da hayata geçirilerek, İsraillilerin Aksa'ya yönelik baskınlarının durdurulmasını talep ediyoruz." diye konuştu.

Kanu, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un kararla ilgili açıklamalarını ise kınadı ve bunun İsrail yanlısı bir tutum olduğunu ifade etti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.