Gazze'de tıbbi malzeme sıkıntısı yaşanıyor

Gazze'de tıbbi malzeme sıkıntısı yaşanıyor

İsrail'in saldırılarına hedef olan Gazze'de, tıbbi malzeme ve sağlık personeli sıkıntısı yaşandığı belirtildi.

Arap Doktorlar Birliği Yardım ve Acil Durum Komitesi, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar sonrasında bölgede sağlık hizmetlerinde yaşanan sorunlara değinerek, "Saldırılarda yaralananlara sunulan sağlık hizmetlerinde, tıbbi malzeme ve personel sıkıntısı yaşanıyor. Gazze'de ameliyatlarda ve acil durumlarda kullanılan ilaçların 140 türü ile sağlık malzemelerinin yaklaşık 400 türü tükendi. Bu da sağlık hizmetlerini olumsuz etkiliyor" denildi.  
 
Bölgedeki sağlık hizmetlerinin karşılanması için acil desteğin gerektiği kaydedilen açıklamada, "Beyin ve sinir cerrahisi ile göğüs-kalp-damar cerrahisi başta olmak üzere dalında uzman cerrah ekibine ihtiyaç duyuluyor. Sağlık merkezlerine getirilen yaralılara yeterli hizmet sunulamadığı için hastanın bölge dışına nakli gerekiyor. Bu da hastanın yaşamı adına ciddi riskler taşıyor" ifadelerine yer verildi. 
 
Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, bu olayların ardından Pazartesi günü Gazze'ye yönelik "Koruyucu Hat" adı altında operasyon başlattığını duyurmuştu.
 
İsrail'in bu tarihten itibaren Gazze'ye düzenlediği saldırılarda, şimdiye kadar 165 kişinin hayatını kaybettiği, bin 85 kişinin yaralandığı belirtildi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.