Gazze’de teyemmümle cenaze namazı

Gazze’de teyemmümle cenaze namazı

İsrail’in Gazze saldırısı sonucu alt yapının büyük oranda tahrip olduğu şehirde halk, cenaze namazı için abdest alacak su bile bulamıyor.

Yakınlarının cenaze namazına katılmak isteyen Gazzeliler, su olmadığı için toprakla teyemmüm etmek mecburiyetinde kalıyor. Şehirde su gibi birçok bölgede elektrik enerjisi de bulunmuyor. Mezarlıktaki cenaze törenine katılmak üzere gelen Hasan Bekir isimli Gazzeli, “Dün Shejaiya bölgesindeki pazar yeri bombaladıktan sonra gazeteci Semih al Aryan da diğer meslektaşları gibi bölgede çekim yapmak için gitmiş. Başka hiçbir amacı olmayan sadece görevi yapan gazeteci bombalanarak öldürüldü” dedi. 
Gazze mezarlığında çalışan Abdullah Kişku ise “Her gün burada, mezarlıkta, en az 9 ya da 10 şehit gömüyoruz. Cibaliya, Rafah ve Şeyh Radwan’daki mezarlar da dolu.” dedi. 
 
ABD ve Birleşmiş Milletler (BM) aracılığıyla kabul edilen 3 günlük ateşkesin başlamasıyla bitmesi bir olurken, İsrail’in yeni saldırıları sonucu onlarca Filistinli daha hayatını kaybetti. Yaklaşık bir aydır devam eden saldırılarda Gazze’de can veren kişi sayısı bin 700’ e yaklaştı. 
 
İsrail ve Hamas arasında kabul edilen 72 saatlik insani ateşkesin yalnızca 2 saat sürmesinin ardından, Filistinli bir heyetin kalıcı bir ateşkes için Kahire’ye gittiği belirtildi. Ancak yeni bir ateşkes ihtimalinin düşük olduğu ifade ediliyor.
 
İsrail Gazze’nin Refah şehri yakınlarında Teğmen Hadar Goldin (23) isimli bir askerin kaçırıldığını; çatışmada iki askerinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı. Hamas ise Gazze Şeridi’nin güneyindeki çatışmalarda Filistinli gruplar tarafından bir İsrail askerinin esir alındığı şeklindeki iddiaları reddetti.
 
Kaybolan İsrail askerinin arkasında Hamas’ın olduğunu iddia eden İsrail Adalet Bakanı Tzipi Livni, bunun bedelinin ağır olacağını söyledi.
 
ABD Başkanı Barack Obama da söz konusu askerin “kayıtsız şartsız” serbest bırakılması çağrısı yaptı; Gazze’deki sivillerin korunması için daha fazlasının yapılması gerektiğini söyledi.
 
İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik gece boyunca süren hava saldırılarında ise 107 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.
 
Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.