Gazze'de tarım sektörü 550 milyon dolar zarar gördü

Gazze'de tarım sektörü 550 milyon dolar zarar gördü

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında tarım sektörünün 550 milyon Amerikan doları (USD) zarar gördüğü bildirildi.

Filistin Tarım Bakanlığı Planlama Genel Müdürü Nebil Ebu Şemmale, Gazze'de düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in saldırılarında tarım sektörünün 350 milyon USD doğrudan, 200 milyon USD dolaylı olarak 550 milyon USD zarara uğradığını belirtti.
 
Şemmale, saldırılar nedeniyle tarım ürünlerinin yetişirilememesinin ürünlerin azalmasına bu durumun ise fiyatların artmasına neden olduğunu ifade ederek " İsrail saldırılarında, ürünleri telef etmek için kasıtlı olaraktarım arazilerini hedef aldı. Özellikle meyve, sebze ve zeytin bahçeleri bombalandı" dedi.
 
Şemmale ayrıca saldırılarda, arı kovanları, balıkçı tekneleri, su kuyularının da zarar gördüğünü bunun da tarım sektörünü dolaylı olarak etkilediğini kaydetti.
 
Toplam zarar 8 Milyar USD
 
İsrail, yıllardır Filistin Ulusal Ekonomi Bakanlığı Temsilcisi Teysir Amr, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bakanlık olarak zarar tespiti için yaptıkları araştırmaların ilk sonuçlarına göre, İsrail'in Gazze'ye yönelik 51 günlük saldırılarında bölgenin doğrudan ve dolaylı olarak uğradığı maddi kaybın 7,5 ile 8 milyar USD arasında olduğunu belirtmişti.
 
Abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Daha sonra orduyu karadan geri çekerek hava saldırılarına devam eden İsrail, saldırılarına 26 Ağustos'ta Filistinli gruplarla varılan ateşkesle son vermişti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.