Gazze'de sağlık sektörü'de krizde

Gazze'de sağlık sektörü'de krizde

Hamas, Filistin Uzlaşı Hükümeti'nin, Gazze'deki insani durumlar karşısında ihmalkar davrandığını savundu. Kasıtlı yapılan ihmalin temizlik işçilerinin greve gitmesine sebep olduğu vurgulanırken, grev sebebiyle Şifa hastanesinin acil kısmı çalışmaz hale ge

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum tarafından yapılan yazılı açıklamada, Filistin Uzlaşı Hükümeti'nin Gazze'deki sorumluluğunu yerine getirmediği belirtilerek, Başbakan Rami el-Hamdallah'ın ve hükümetin Gazze'yi ihmal ettiği savunuldu.
 
Gazze'ye insani ve mali hiçbir şekilde hükümet tarafından destek verilmediğine işaret edilen açıklamada, sağlık sektöründe yaşanan sıkıntıların Uzlaşı Hükümeti Sağlık Bakanlığı'nın sorumluluğu altında olduğu, kasıtlı yapılan ihmalin temizlik işçilerinin iş bırakmasına sebebiyet verdiği vurgulandı.
 
Acil Servisi çalışamaz halde
 
Öte yandan, Gazze'deki Şifa Hastanesi Acil Servisi'nin de temizlik işçilerinin grevi sebebiyle çalışmalarının durma noktasına geldiği bildirildi.
 
Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra tarafından yapılan yazılı açıklamada, bölgenin en büyük sağlık kompleksi olan Şifa Hastanesi Acil Servisi'nin temizlik şirketinin dün başlattığı grev sebebiyle çalışamaz hale geldiği belirtildi.
 
Gazze'deki hastanelerin durumunun "felaket" olarak nitelendirildiği açıklamada, "Ameliyathanelerde ve doğumhanelerde yeterli hijyen sağlanmadığı için herhangi bir operasyon yapılamıyor" denildi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.