Gazze'de Refah Sınır Kapısı protestosu

Gazze'de Refah Sınır Kapısı protestosu

Gazzeli bir grup genç, Refah Sınır Kapısı'nın kapalı tutulması nedeniyle tedavi olamayan kanser hastalarına destek gösterisi yaptı.

Gazze'de bir grup genç, Mısır yönetiminin Refah Sınır Kapısı'nı kapalı tutması nedeniyle mağdur olan kanser hastalarına destek gösterisi düzenledi.

Şifa Hastanesi önünde bir araya gelen gençler, "Kanser, Refah Sınır Kapısı'nın açılmasını beklemez", "Dünyadaki tüm vicdan sahiplerinden abluka altında bulunan Gazze'deki kanser hastaları için köklü bir çözüm bulmalarını istiyoruz" yazılı dövizler taşıdı.

Göstericiler, Gazze dışında tedavi görmesi gereken hastaların bölgeden çıkış yapabilmeleri, tıbbi malzeme ve ilaçların da geçişinin sağlanabilmesi için kapının bir an önce açılmasını talep etti.

Gösteriyi organize eden Gençlik Hareketi Başkanı Munzir el-Mısri, yaptığı konuşmada, "Bu eylem, kanser hastaları için ilaç girişine izin verilmesi yönünde uluslararası kanunların uygulanmasını talep eden insani bir mesajdır" dedi.

Gösteri, Şifa Hastanesindeki kanser hastalarına hediye dağıtılmasının ardından sona erdi.

Gazze'de 12 bin 600 kişi kanser hastası

Öte yandan Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Gazze'deki kanser hastalarının sayısının 12 bin 600'e ulaştığı belirtildi.

Hasta sayısının her geçen gün arttığı ifade edilen açıklamada, "Kanserle mücadelede umut sloganlarının atıldığı bir dünyada Gazzeli hastalar, iyileşme ihtimalini azaltan abluka karşısında çaresiz" denildi.

Açıklamada ayrıca Refah Sınır Kapısı'nın kanser hastaları, tıbbi malzeme ve insani ihtiyaçlar için tamamen açılması çağrısı yapıldı.

Mısır yönetimi son olarak 26 Ocak'ta Refah Sınır Kapısı'nı umre ziyaretçileri için açmıştı. Kapı, dünden itibaren 3 günlüğüne çift yönlü olarak açıldı.

Mısır, 3 Temmuz’daki askeri darbenin ardından, İsrail'in ablukası nedeniyle Gazze'nin dünyayla tek bağlantı noktası durumundaki Refah Sınır Kapısı'ndaki geçişlere istisnai olarak ve kısıtlı zamanlarda izin veriyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.