Gazze'de ramazan dayanışması

Gazze'de ramazan dayanışması

İsrail'in 2006 yılından bu yana ambargo uyguladığı Gazze'de gönüllülerden oluşan dernekler, yardımlaşma ve hayır ayı olan ramazanda muhtaçların yardımına koşmak için yoğun mesai harcıyor.

Bunlardan biri olan Rahmet Derneği, "Kalbimizden kalplere" adıyla bu yıl ikincisini düzenlediği kampanyayla her gün yaklaşık 50 paket yemek hazırlayıp muhtaçlara dağıtıyor.

AA muhabirine konuşan, derneğin yemek sorumlusu Ummu Said Salih, kampanyayla muhtaç insanlara yardım ederek sevap kazanmayı amaçladıklarını söyledi.

Salih, saat 10:00'da çalışmaya başladıklarını ve saat 15:00'e gelindiğinde 5-6 kişilik porsiyonlarda 50 adet yemek paketi hazırladıklarını ifade etti.

Muhtaç aileleri belirleyen ve onlara yemek dağıtılması işiyle ilgilenen Nura Ebu Verd de hayır işlerini ve insanlara yardım etmeyi sevdiği için bu derneğin faaliyetlerine katıldığını dile getirdi.

Çoğunluğu üniversite öğrencisi 70 kişiden oluşan Rahmet Derneği'nin sorumlusu Muhammed el-Lakta, fakir ailelere iftar yemeği dağıtarak onları mutlu etmeyi ve bunun yanı sıra kampanyada çalışan gönüllü hanımlara hizmetleri karşılığında maddi destek sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.

Lakta, "Kampanyamız 50 paket iftar yemeği ve bayram öncesinde fakir ailelere dağıtılmak üzere 500 kilogramlık tatlı hazırlanması ve 100 fakir çocuğun giydirilmesi olarak 3 kısımdan oluşuyor" açıklamasında bulundu.

AA