Gazze'de Özgürlüklerin Kısıtlanması Protesto Edildi

Gazze'de Özgürlüklerin Kısıtlanması Protesto Edildi

Gazze'de yüzlerce kişi, Batı Şeria'da "özgürlüklerin kısıtlanmasını" protesto etti.

Hamas'ın organize ettiği gösteride Filistin bayrakları ve Hamas pankartları taşıyan yüzlerce kişi, Batı Şeria'da "göstericilere müdahale edilmesine ve baskı politikasına" tepki göstererek, siyasi tutukluların serbest bırakılmasını istedi.

Göstericiler, Filistin uzlaşı hükümetine, milli mutabakat anlaşmasına bağlı kalması çağrısında bulundu.

İsrail hapishanelerindeki eski tutuklulardan Abdurrahman Şedid, burada yaptığı konuşmada, Batı Şeria hapishanelerindeki Filistinli siyasi tutukluların tamamının serbest bırakılması gerektiğini vurgulayarak, "Uzlaşı hükümeti, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirerek, Filistinlilerin ifade özgürlüğü ve barışçıl gösteri düzenleme haklarının sağlanması için ne gerekiyorsa yapmalı" dedi.

Hamas mensubu milletvekili Hasan Yusuf da dün Ramallah ta düzenlediği basın toplantısında, güvenlik güçlerinin pazartesi günü Ramallah'ta düzenlenen İsrail hapishanelerinde açlık grevi yapan idari tutuklulara destek eylemine müdahale ettiğini ve uzlaşı anlaşmasının ardından Hamas destekçilerine yönelik tutuklama ve ihlallerin arttığını öne sürmüştü.

Hamas ve Fetih arasında varılan milli mutabakat çerçevesinde kurulan Filistin uzlaşı hükümeti üyeleri, 2 Haziran'da yemin ederek göreve başlamıştı. - Gazze

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.