Gazze'de önceliğimiz İsrail'in saldırılarının durması

Gazze'de önceliğimiz İsrail'in saldırılarının durması

Filistin yönetimi, önceliklerinin, İsrail saldırılarının sona erdirilmesi ve ateşkesin sağlanması olduğunu bildirdi.

Filistin yönetiminden yapılan yazılı açıklamada, "Gazze'de önceliğimiz, İsrail'in saldırılarının durması ve İsrail ile Gazze'deki direniş grupları arasında ateşkesin sağlanması için çalışmaktır. Uluslararası toplumu, ateşkesin sağlanması için Netanyahu hükümetine baskı yapmaya çağırıyoruz" denildi.
 
Açıklamada ayrıca Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden (BMGK), İsrail'in Gazze saldırılarını kınaması ve İsrail'i ateşkese zorlayıcı karar alması istendi.
 
İsrail'in Gazze'ye kara harekatına hazırlanmasıyla saldırıların tehlikeli boyuta ulaştığı kaydedilen açıklamada, saldırılarla Gazze'deki vatandaşların zorla göç ettirilmesinin hedeflendiği savunuldu.
 
Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve diri diri yakılarak öldürülmüştü. Bölgede gerginliğin tırmanmasıyla İsrail, Pazartesi günü Gazze'ye yönelik "Koruyucu Hat" adı altında operasyon başlattığını duyurmuştu.
 
İsrail ordusunun Pazartesi'nden bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 100 kişi hayatını kaybetmiş, 670 kişi yaralanmıştı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.