Gazze'de ölü sayısı 230'a yükseldi

Gazze'de ölü sayısı 230'a yükseldi

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 230'ye, yaralıların ise bin 685'e yükseldiği belirtildi.

Gazze'de görevini fiili olarak yürüten eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in dün Gazze'nin Deyr el-Belah kentine düzenlediği saldırılarda yaralanan bir Filistinlinin vefat ettiğini, Refah kentine bugün düzenlediği saldırılarda ise 3 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, 5 kişinin yaralandığını ifade etti. 3 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının, bugün uygulamaya konulan 5 saatlik ateşkesten kısa bir süre önce gerçekleştiği ifade edildi.
 
Kudra, İsrail'in Gazze'ye yönelik başlattığı saldırılardan bu yana 48'i çocuk, 27'si kadın, 16'sı yaşlı olmak üzere 230 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, 462'si çocuk, 288'i kadın, bin 685 Filistinlinin yaralandığını kaydetti.
 
694 ev yıkıldı
 
Filistin uzlaşı hükümetinin Bayındırlık ve İskan Bakanı Mufid el-Hasayine de İsrail'in Gazze'ye düzenlediği yoğun hava saldırıları nedeniyle şimdiye kadar 694 evin tamamen yıkıldığını, 14 bin 500 evin kısmen hasar gördüğünü, bunlardan 640 evin de içerisinde yaşanamayacak durumda olduğunu söyledi.
 
Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi Başkanı Rami Abduh ise "İsrail'in saldırıları sağlık merkezleri ve camilere kadar uzandı. Saldırılarda 31 cami hasar gördü. 6'sı tamamen yıkıldı. Vurulan 8 sağlık kuruluşu da kısmen hasar gördü" dedi.
 
Eğitim kurumlarının da saldırılardan nasibini aldığını aktaran Abduh, "Gazze'de 38 bin öğrenciye hizmet veren 62 okul kısmen yıkıldı. Aynı zamanda saldırılar nedeniyle 3 üniversite zarar gördü, 7 hayır kurumu binası yıkıldı. 142 bin Filistinli saldırılar ve tehditler nedeniyle evsiz kaldı" diye konuştu.
 
İsrail'in saldırılarında 2 bin 697'si havadan, 860'ı denizden, 842'si sınırdan olmak üzere Gazze Şeridi'ni 4 bin 399 kez bombaladığı, Filistin direniş gruplarının ise İsrail'in güneyinde askeri karargahlar ve havaalanlarının da hedef alındığı, bin 500 saldırıyla buna cevap verdiği kaydedildi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.