Gazze'de ölü sayısı 1939'a yükseldi

Gazze'de ölü sayısı 1939'a yükseldi

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda ölen 16 Filistinlinin cesedine ulaşıldığı, 7 Temmuz'dan bu yana yaşamını yitirenlerin sayısının bin 939'a yükseldiği bildirildi.

Gazze'deki Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucu akşam saatlerinde hayatını kaybeden 4 kişiyle beraber saldırıların 35'inci gününde ölü sayısının 24'e, yaralı sayısının ise 50'ye ulaştığını belirtti.
 
İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliye beldesinde bir evi hedef alması sonucu 1 kişinin öldüğünü, 3 kişinin yaralandığını ifade eden Kudra, Han Yunus kentinde de sivilleri taşıyan bir motosikletin vurulmasıyla 3 Filistinlinin yaşamını yitidiğini kaydetti. 
 
Sağlık Bakanlığı Sözcüsü el-Kudra, " Gazze Belediye Başkanı Nizar Hicazi'nin evine düzenlenen saldırıda 2 kişi yaralandı. İsrail'in Gazze'nin doğu bölgelerine daha önce düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden 16 Filistinlinin cesedine ulaşıldı. Bugün hayatını kaybeden ve yaralananlarla birlikteİsrail saldırılarında şimdiye kadar bin 939 kişi yaşamını yitirdi, 9 bin 886 kişi yaralandı" diye konuştu,
 
İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye 7 Temmuz'da havadan ve denizden saldırılar başlatmış, 17 Temmuz'da da karadan saldırıya geçmişti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.