Gazze'de memurlar grevde

Gazze'de memurlar grevde

Gazze'de memurlar uzlaşı hükümetine entegre edilmek ve maaşlarını her ay düzenli almak için greve gitti

Gazze'de bakanlıklar ve kamu kurumlarında bir günlük grev başladı.
 
Gazze Kamu İşçileri Sendikası Başkanı Muhammed Sıyam, Gazze'de bakanlıklar ve kamu kurumlarında çalışanların, bütün haklarının verilmesi talebiyle bir günlük greve gittiğini belirtti.
 
Sıyam, Gazze'deki eski Hamas hükümeti çalışanlarının, en kısa zamanda uzlaşı hükümetine entegre edilmek ve maaşlarını her ay düzenli almak istediğine dikkati çekti.
 
Hamas ve Fetih hareketleri arasında 23 Nisan'da varılan milli mutabakat sonucu 2 Haziran’da kurulan ulusal uzlaşı hükümetinin ödeme yapmaması nedeniyle Gazze'de eski hükümete bağlı yaklaşık 45 bin işçi ve memur, Mayıs ayından beri maaşlarını düzenli alamıyor. En son 29 Ekim'de yaklaşık 24 bin memura bin ikiyüzer dolar ödeme yapılmıştı.
Maaşların gecikmesini sık sık yaptıkları gösteriler ve grevlerle protesto eden ambargo altındaki Gazze'de yaşayan kamu çalışanları, ödemelerin düzenli yapılmasını ve en kısa zamanda uzlaşı hükümetine entegre edilmelerini istiyor.
Kamu İşçileri Sendikası çalışanları, maaşlar dahil bütün hakların verilmesi talebiyle en son 4 Kasım’da bir günlük greve gitmişti.
 
Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.