Gazze'de maaş protestosu

Gazze'de maaş protestosu

Gazze'de, eski hükümet memurlarına maaş ödemesi yapılmamasını proteso edildi.

 
Başbakanlık binası önünde toplanan memurlar ve aileleri, maaş ödemesi yapılmamasından Başbakan Rami Hamdallah'ı sorumlu tuttu. Ramazan ayının yaklaştığını hatırlatan göstericiler, milli mutabakat hükümetinden maaşlarının bir an önce ödenmesini istedi.
AA muhabirine konuşan göstericilerden Halid Ebu Cirri, "Bir ay geçti ama hala maaşlarımızı alamadık. Buna rağmen Ramallah'ta çalışan mamurlar maaşlarını aldı. Yapılan tam bir ayrımcılıktır. Çalışanların maaşları için pazarlık yapılamaz. Milli mutabakat hükümeti sorumluluğu kabul etmeli ve çalışan memurların maaşlarını ödemelidir" dedi.
Filistin'de, Hamas ve Fetih arasında 23 Nisan'da varılan milli mutabakat çerçevesinde 2 Haziran'da Rami Hamdallah başbakanlığında uzlaşı hükümeti kurulmuştu. Başbakan Hamdallah dün Gazze Şeridi'ndeki eski Hamas hükümetin memur personel maaş ödemelerinin bu ay yetişmeyeceğini belirterek, "Elimizde memur maaşlarını ödeyecek maddi imkanımız yok" açıklamasında bulunmuştu.
Gazze'deki eski Filistin hükümeti memurları ve polisler, maaşlarının hesaplarına yatırılmamasını protesto ederek, ATM'lerin önünü kapatmış, Batı Şeria'daki eski hükümet çalışanlarının da maaşlarını çekmesini engellemişti. Bu nedenle bankalar, birkaç gün hizmet verememişti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.