Gazze'de İsrail'in saldırıları sergisi

Gazze'de İsrail'in saldırıları sergisi

Gazze'de son İsrail saldırılarında Filistinlilerin yaşadığı dramı anlatan fotoğraf sergisi açıldı.

Filistin Uzlaşı Hükümeti Bayındırlık Bakanı Mufid el-Hasayine, Gazze Ticaret Odasının, Basınevi Kurumuyla ortak düzenlediği sergide yapılan basın toplantısında, "Bu fotoğraflar, Filistinlilerin son İsrail saldırılarında yaşadığı acının ayrıntılarını resmediyor" dedi.

Gazze'nin imarı konusuna da değinen Hasayine, "Bu, Filistinlilerin en önemli meselesi. Halen 20 bin kişi sığınma merkezlerinde yaşıyor" diye konuştu.

Gazze'ye günlük bin ton inşaat malzemesinin girdiğini belirten Hasayine, bölgenin ihtiyacının ise 7 bin ton olduğunu bu çerçevede Filistin hükümetinin uluslararası kurumlarla görüşmeler yaptığını kaydetti. 

 Ticaret Odası Başkanı Velid el-Hasri de sergilenen fotoğrafların, İsrail'in son Gazze saldırılarında Filistinlilerin yaşadığı dramı anlattığını söyledi. 

Hasri, sergi ile dünyaya Gazze'nin imarının gerçek anlamda başlamadığını hatırlatmanın da hedeflendiğini, uluslararası toplumdan Gazze ambargosunun kaldırılması ve sınır kapılarının tümünün açılması için İsrail'e baskı yapılmasını istedi

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.