Gazze'de ilaç stokları tükendi

Gazze'de ilaç stokları tükendi

İsrail'in ablukası altındaki Gazze'de, ilaç ve tıbbi malzeme sıkıntısının had safhaya ulaştığı, stokların tükendiği bildirildi

Gazze'deki Sağlık Bakanı Vekili Yusuf Ebu'r-Riyş, düzenlediği basın toplantısında, Gazze'deki hastanelerde büyük ölçüde ilaç ve tıbbi malzeme sıkıntısı çekildiğini, bakanlığın stoklarının tükendiğini belirtti.
 
Riyş, "Bildiğiniz gibi İsrail'in saldırılarından önce de abluka nedeniyle Gazze'de sağlık sektöründe birçok sıkıntı çekiliyordu, Sağlık Bakanlığı depoları neredeyse boştu. Saldırılar sırasında en basit tıbbi malzemeler bile eksikti ve yaralılar bu şartlar altında tedavi edilmeye çalışıldı" dedi.
 
İsrail'in saldırıları neticesinde  ilaç ve tıbbi malzeme sıkıntısının had safhaya ulaştığını ifade eden Riyş, Sağlık Bakanlığına kayıtlı yüzde 27 dolaylarındaki temelilaç stoku ile yüzde 48 olan tıbbi malzeme stokunun tükendiğini aktardı.
 
Gazze'nin şu an sağlık konusunda en zor günlerini yaşadığına işaret eden Riyş, en kısa zamanda ablukanın kalkması ve tıbbi malzeme girişine izin verilmesi gerektiğini vurguladı.
 
İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Daha sonra orduyu karadan geri çekerek hava saldırılarına devam eden İsrail, saldırılarına Mısır'ın arabuluculuğunda yürütülen görüşmelerle 26 Ağustos'ta Filistinli gruplarla varılan ateşkesle son vermişti.
 
İsrail'in 7 Temmuz'da başlayan ve ateşkesin yapıldığı 26 Ağustos'a kadar süren saldırılarında, 2 bin 149 kişi hayatını kaybetti, 10 binden fazla kişi yaralandı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.