Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 1256'ya yükseldi

Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 1256'ya yükseldi

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 1256'ya yükseldi. BM okuluna düzenlenen saldırıda 15 kişi hayatını kaybetti.

İsrail ordusunun, Filistinli sığınmacıların bulunduğu Gazze'deki Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na (UNRWA) bağlı bir okula düzenlediği saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı, 15 olarak düzeltildi.
 
Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, basına yaptığı açıklamada, "İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyinde içerisinde onlarca Filistinli sığınmacının bulunduğu UNRWA'ya bağlı okula düzenlediği bombardımanda hayatını kaybedenlerin sayısı ilk açıklamamızda olduğu gibi 20 değil, 15 kişidir. Saldırılarda en az 100 kişi yaralandı. Ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediyoruz" dedi.
 
Yapılan son incelemelerle okulda hayatını kaybedenlerin sayısının netleştiğini ifade eden Kudra, "UNRWA'nın okuluna düzenlenen saldırıda 15 kişi hayatını kaybetti. Sabah 05:40 itibarıyla Gazze'de ölenlerin sayısı bin 256'ya yükseldi, 7 bin 130 kişi yaralandı" diye konuştu.
 
Sağlık Bakanlığı'ndan gece saatlerinde yapılan ilk açıklamada, İsrail ordusunun, Filistinli sığınmacıların bulunduğu Gazze'deki Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na (UNRWA) bağlı bir okula düzenlediği saldırıda, ilk belirlemelere göre çoğunluğu kadın ve çocuk 20 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin yaralandığı ifade edilmişti.
 
İsrail ordusunun, 24 Temmuz'da  UNRWA'ya bağlı başka bir okula düzenlediği saldırıda, 15 kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık 200 kişi yaralanmıştı.
 
Saldırıların başladığı 7 Temmuz'dan bu yana İsrail'in hava, kara ve denizden sürdürdüğü operasyonlarında 252'si çocuk, 94'ü kadın ve 50'si yaşlı bin 254 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca bin 980'i çocuk, bin 175'i kadın ve 259'u yaşlı 7 bin 130 kişi yaralandı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.