Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 1049'a yükseldi

Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 1049'a yükseldi

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda ölü sayısı bin 49'a, yaralı sayısı da 5 bin 900'e yükseldi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik düzenlediği saldırılarda yaralanan 2 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.
 
Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bir kaç gün önce İsrail'in, Gazze kentine düzenlediği hava saldırılarında yaralanan 19 yaşındaki Yusuf Cemil Hamude ile 23 yaşındaki İkram eş-Şenbari, tedavi gördükleri Şifa Hastanesinde hayatını kaybetti" dedi.
 
Kudra, İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda ölü sayısının bin 49'a, yaralı sayısının da 5 bin 900'e yükseldiğini belirtti.
 
43 İsrail askeri öldürüldü
 
 İsrail ordusu, Gazze'ye yönelik saldırılarının başladığı tarihten bu yana 43 askerinin öldüğünü bildirdi.
 
İsrail ordusundan yapılan açıklamada, İsrail'in orta kesimdeki Gan Yavne kentine "düzenlenen bir saldırıda" uzman çavuş Barak Refael Degorker'ın (27) öldüğü, 1 askerin ise hafif yaralandığı belirtildi.
 
Açıklamada, Gazze'ye yönelik saldırılarının başlamasından bu yana 43 İsrail askerinin öldüğü kaydedildi.
 
Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ise saldırılarda 80'den fazla İsrail askerini öldürdüklerini, 300'den fazla askerin de yaralandığını ifade ediyor.
 
Han Yunus'ta gözaltına alınan 20 Filistinli serbest
 
Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun, Han Yunus'ta yaralı olarak gözaltına aldığı 20 Filistinliyi serbest bıraktığını ve Beyt Hanun Sınır Kapısı'ndan çıkan yaralıların Gazze'deki Kemal Advan Hastanesine nakledildiğini kaydetti.
 
Kudüs'te de İsrail'in saldırılarını protesto eden Filistinli gençlere polisin müdahale ettiği bildirildi.
 
Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail'in Gazze saldırılarını Kudüs'ün Beyt Hanina, Silvan mahalleleri ile Nablus Caddesi'nde protesto eden Filistinli gençlere, İsrail polisi göz yaşartıcı gaz ve ses bombasıyla müdahale ederken, Filistinli gençler de taşla karşılık verdi.
 
İsrail polisinin sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yapılan açıklamada, müdahale sırasında bir polisin taşla yaralandığı belirtildi.
 
Öte yandan Kudüs'ün Bab el-Amud bölgesinde, üzerinde bıçak bulunan 20 yaşındaki bir Filistinlinin gözaltına alındığı kaydedildi.
 
İsrail önlemleri artırıyor
 
Öte yandan, Tel Aviv yönetimi Güney Lübnan'dan Hizbullah ya da bağımsız Selefi gruplardan gelebilecek muhtemel füze saldırıları ile Esed yönetimi ya da Suriyeli muhaliflerden Golan tepelerine yapılabilecek muhtemel saldırılara karşı tedbirlerini arttırdığını açıkladı.
 
İsrail Ordu radyosundan yapılan açıklamada, ordunun Ramazan bayramında ve Gazze Şeridi'nde süren savaş süresince sınırdan yapılacak bir saldırıya karşı hazırlıklı olduğu belirtildi. Açıklamada, ordunun, Batı Şeria'da da gerekli tedbirleri aldığı ifadelerine yer verildi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.