Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 1.821'e yükseldi

Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 1.821'e yükseldi

İsrail ordusunun Gazze'nin farklı bölgelerine düzenlediği saldırılarda 12 kişinin hayatını kaybettiği, 20 kişinin yaralandığı bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun, gazzenin farklı bölgelerine düzenlediği saldırılarda 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 20 kişinin yaralandığını belirtti.
 
Kudra, İsrail'in daha önce Refah kentine düzenlediği saldırılarda yaralanan 2 kişinin de tedavi gördükleri hastanede yaşamlarını yitirdiklerini aktardı. 
 
Bu arada, Filistin'deki İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri, İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki Cebaliya'da bir eve düzenlediği saldırıda, kuzey sancağından sorumlu komutan Danyal Mansur'un hayatını kaybettiğini duyurdu.
 
Saldırıların başladığı 7 Temmuz'dan bu yana 401'i çocuk, 238'i kadın, 74'ü yaşlı bin 821 Filistinli hayatını kaybederken, 2 bin 805'i çocuk, bin 823'ü kadın ve 343'ü yaşlı 9 bin 420 kişi yaralandı.
 
Öte yandan İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyinden Filistinli keskin nişancılar tarafından açılan ateş sonucu 1 İsrail askerinin yaralandığını duyurdu. 
 
İsrail ordusundan yapılan açıklamada, keskin nişancıların kurşunu ile yaralanan askerin hastaneye kaldırıldığı belirtildi.
 
Eşref el-Kudra, dün yaptığı açıklamada ölü sayısının 1830'a yükseldiğini belirtmişti, son yapılan tetkikler neticesinde ölü sayısının bin 830 değil bin 821 olarak tespit edildiğini belirtti.
 
İsrail, 7 Temmuz Pazartesi günü "Koruyucu Hat" adıyla Gazze'ye yönelik hava ve denizden saldırılar başlatmış, 17 Temmuz Perşembe günü de karadan saldırıya geçmişti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.