Gazze'de harabeye dönmüş evlerde tedirgin bekleyiş

Gazze'de harabeye dönmüş evlerde tedirgin bekleyiş

İsrail ile Filistinli gruplar arasında varılan 72 saatlik ateşkesle, evlerine dönen Gazzeliler, saldırıların yeniden başlamasından endişe ediyor.

Gazze'deki 1 aydan fazla süren saldırıların ardından İsrail ile Filistinli gruplar arasında varılan 72 saatlik ateşkesle, daha önce terk ettikleri evlerine dönenler, saldırıların yeniden başlamasından endişe ediyor.
 
İsrail'in saldırıları nedeniyle binlerce evin yıkıldığı Gazze'de, önceki gün varılan geçici ateşkes kararıyla evlerine dönen yüzbinlerce Gazzeli, çoğu ağır hasar görmüş evlerinin yıkıntılarında yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Filistinliler, gece saatlerinde sona erecek ateşkesten sonra saldırıların yeniden başlamasının endişesini yaşıyor.
 
"Evimizde kalacağız"
 
Saldırılarında en çok zarar gören Beyt Lahiye beldesinin sakinleri, AA muhabirine yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Bombardımanlar nedeniyle terk etmek zorunda kaldıkları evlerini, döndüklerinde harabe halde bulduklarını dile getiren belde sakinleri, 72 saatlik ateşkes süresinin bu gece biteceğine değinerek, bu sürede herşeye rağmen çocuklarıyla evlerinde kalacaklarını ifade etti.
 
Uluslararası kamuoyuna seslenen bölgedeki aileler, "güven içerisinde evlerinde yaşamak istediklerini" vurguladı.
 
İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti.
 
Bugüne kadar bin 900'den fazla kişinin hayatını kaybettiği, 10 binden fazla kişinin yaralandığı saldırıların ardından Mısır'ın çağrısı üzerine İsrail ile Filistinli direniş gruplar arasında, 11 Ağustos gecesi 72 saatlik ateşkes kararı alınmıştı. Söz konusu süre bu gece doluyor.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.