Gazze'de füzelerin gölgesinde iftar

Gazze'de füzelerin gölgesinde iftar

Gazzeliler, iftarlarını 8 gündür BM kararlarına daha önce defalarca uymamış olan İsrail'in hava saldırılarında attığı füzelerin gölgesinde yapıyor.

İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'nin çeşitli bölgelerine yönelik saldırıları neticesinde bazı ailelerin başlarını sokacak evi de kalmadı. Saldırılar sırasında 560 ev tamamen yıkılırken, 12 bin 800 ev ise hasar gördü. Bunların 460 tanesi ise kullanılamaz duruma geldi.
 
Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) tarafından eski bir okulda kurulan konut merkezinde iftar için bekleyen 50 yaşındaki Muhammed ed-Denef, İsrail'in bölgeye saldırı düzenleyeceği ihtimali üzerine ailesiyle evinden ayrılmak zorunda kaldığını dile getirdi.
 
İçinde bulunduğu zor durumu, "Biz kendimiz için değil çocuklarımız için korkuyoruz" sözleriyle ifade eden Denef, iftar sofrası az da olsa yüzlerinde beliren sevincin özellikle iftar saatlerinde bombardımana başlayan savaş uçaklarının sesleriyle dağıldığını belirtti.
 
Denef'in 30 yaşındaki kızı Meryem ise en büyük korkusunun daha önce benzerlerini yaşadıkları gibi iftar sofrasında İsrail tarafından atılan füzelerle ölmek olduğunu belirtti.
 
İsrail askerlerinin ayrım gözetmeksizin saldırılarına devam ettiklerini ifade eden Meryem, İsral ordusunun kadın, yaşlı veya çocuk demeden herkesi vurduğunu kaydederek, "Ancak sivillere yönelik bu saldırılar karşısında İsrail'e kimse hesap sormuyor" diye konuştu.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.