Gazze'de Filistinli esirlere destek yürüyüşü

Gazze'de Filistinli esirlere destek yürüyüşü

Gazze'deki avukatlar, düzenledikleri yürüyüşle açlık grevi yapan tutuklulara destek verdi

Gazze'deki avukatlar, İsrail hapishanelerinde açlık grevi yapan tutuklu Filistinlilere destek amacıyla yürüyüş yaptı.

Barolar Birliği binasından Uluslararası Kızılhaç Örgütü ofisine kadar yürüyen ve “Esirlerimiz, (serbest kalacağınız) vakit yaklaştı”,“Esirlerimiz, hürriyetiniz boynumuz borcu” yazılı dövizler taşıyan avukatlar, “idari tutuklu” Filistinlilerin derhal serbest bırakılmasını istedi.
Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Selame Besisu, yaptığı açıklamada, “İsrail’in Filistinli tutuklarına karşı uyguladığı idari tutukluğu, tıbbi ihmali ve aile ziyareti yasağı gibi hukuk dışı uygulamalarını şiddetle kınıyoruz” dedi.

Uluslararası toplum ve insan hakları örgütlerinden, Filistinli tutukluları serbest bırakması için İsrail’e baskı yapmasını talep eden Besusi, "Arap Barolar Birliği"nden de İsrail karşısında ciddi duruş sergileyip, tutukluların serbest bırakılması için hukuki yolları kullanması çağrısında bulundu.

İsrail, gizli istihbarat bilgilerine dayanarak "idari tutuklama" adı altında, Filistinlileri 1 ila 6 ay arasında alıkoyuyor. Tutuklunun "İsrail güvenliği için tehlike teşkil ettiği"nden şüphelenildiğinde, askeri hakim, suç isnadında bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

Bu durumu protesto amacıyla, 24 Nisan'da 120'si "idari tutuklu" yaklaşık 200 Filistinli, İsrail hapishanelerinde açlık grevine başlamıştı.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.