Gazze'de Filistinli bir gazeteci hayatını kaybetti

Gazze'de Filistinli bir gazeteci hayatını kaybetti

İsrail ordusunun Gazze'de Şucaiyye Mahallesi'ne düzenlediği topçu saldırısında Filistinli bir gazeteci hayatını kaybetti. Bir eve düzenlenen saldırıda da 25 kişi yaralandı.

İsrail ordusunun Gazze'nin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi'ne düzenlediği topçu saldırısında Filistinli bir gazeteci hayatını kaybetti.
 
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Şucaiyye Mahallesi'ne düzenlediği topçu saldırısında Abdullah Murteca isimli bir gazetecinin hayatını kaybettiğini söyledi.
 
Öldürülen Murteca'nın 25 yaşında olduğunu ve El-Aksa Medya Ağı için çalıştığını belirten Kudra, böylece saldırıların başlamasından bu yana ölen gazetecilerin sayısının 14'e yükseldiğini ifade etti.
 
25 kişi yaralandı
 
Öte yandan, İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin doğusundaki bir eve düzenlediği saldırıda 25 kişinin yaralandığı bildirildi. 
 
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uçakların, kentin doğusundaki ed-Derac Mahallesi'nde Acur ailesine ait bir evi hedef aldığını belirtti. 
 
Saldırıda yaralanan 25 Filistinliden bazılarının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu aktaran Kudra, bu kişilerden çoğunun kadın ve çocuklardan oluştuğunu söyledi. 
 
Kudra, saldırıların başladığı 7 Temmuz'dan itibaren 578'i çocuk, 261'i kadın ve 102'si yaşlı 2 bin 132 kişinin yaşamını yitirdiğini kaydetti. 
 
70 hedef vuruldu
 
Öte yandan İsrail ordusu dün gece yarısından bu yana Gazze'de 70 hedefin vurulduğunu açıkladı. Ordundan yapılan açıklamada, "Gece yarısından itibaren Gazze'de 70 hedef vuruldu" denildi.
 
İsrail basınında yer alan haberlerde ise sabah saatlerinden bu yana İsrail kentlerine 120 füze ve havan mermisi atıldığı ileri sürüldü.
 
13 kişi teslim oldu
 
Gazze'de, İsrail için casusluk yaptıkları anlaşılan 13 kişinin, Filistinli emniyet birimlerine teslim olduğu bildirildi.
 
Hamas'a yakınlığıyla bilinen El-Mecdu'l-Emni internet sitesinde yer alan haberde, casusluk yaptıkları iddia edilen 13  Filistinlinin direnişçilere teslim olduğu, haklarında açılan soruşturmanın tamamlanmasının ardından serbest bırakıldığı belirtildi.
 
Gazze'deki Filistinli gruplara bağlı emniyet birimleri, geçen Cuma günü, "İsrail için casusluk yaptığ'' belirlenen 18 kişiyi idam etmişti.
 
Söz konusu birimlerden yapılan açıklamada, İsrail için casusluk yaptıklarına dair itirafta bulunan ve “tövbe eden” kişilerin, haklarında açılan soruşturmanın tamamlanmasının ardından serbest bırakılabilecekleri bildirilmişti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.