Gazze'de Fetih yetkililerinin evlerine saldırı

Gazze'de Fetih yetkililerinin evlerine saldırı

Gazze'de, bazı Fetih Hareketi yetkililerinin evleri ile eski Filistin Devlet Başkanı Arafat'ı anmak için kurulan platforma saldırı düzenlendi.

Gazze'de bazı Fetih Hareketi yetkililerinin evleri ile eski Filistin Devlet Başkanı Yasir Arafat'ı anmak için kurulan platforma saldırı düzenlendiği bildirildi.
 
AA muhabirinin görgü tanıklarından aldığı bilgiye göre, gece eş zamanlı gerçekleşen bombalı saldırılarda, 11 Kasım'da düzenlenmesi planlanan Arafat'ın 10. ölüm yıl dönümü etkinlikleri için Gazze'nin merkezinde kurulan platform ile aralarında eski Fetih Merkez Komitesi üyesi Abdullah el-İfrenci, Devrim Konseyi üyesi Muhammed en-Nahhal, Fetih Sözcüsü Fayiz Ebu Iyta, Yönetim Komitesi üyesi Abdurrahman Hamed, eski Esirler Bakanı Hişam Abdurrazık, Şura Konseyi üyesi Faysal Ebu Şehla'nın da bulunduğu Fetih yetkililerinin evleri hedef alındı. Can kaybının yaşanmadığı saldırılarda söz konusu evler ve platformda hasar oluştu.
 
Fetih Hareketi Sözcüsü Iyta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya beldesinde bulunan evine düzenlenen bombalı saldırının evde büyük hasara neden olduğunu ancak aile fertlerinden ölen ya da yaralanan olmadığını söyledi. 
 
Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra da Fetih yetkililerinin ev ve araçlarının hedef alındığı saldırılarda can kaybı yaşanmadığını aktardı.
 
Fetih'ten kınama
 
Saldırıları "organize terör suçu" olarak tanımlayan Fetih Hareketi'nden yapılan yazılı açıklamada, doğrudan hiç bir makam itham edilmezken, "Bu saldırılar, ulusal uzlaşıyı temelden sarsmaktadır ve Arafat'a karşı 2. defa suikast girişiminde bulunma anlamı taşımaktadır" ifadesi kullanıldı.
 
Hamas, saldırıları "şiddetle" kınadı
 
Hamas, Gazze Şeridi'nde bulunan bazı Fetih hareketi yetkililerinin evlerini hedef alan bombalı saldırıları kınadı.
 
Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "Gazze'deki bazı Fetih hareketi yetkililerinin evlerini hedef alan olayı şiddetle kınıyoruz" ifadesi kullanıldı.
 
Gazze'deki emniyet güçlerinden olaya karışanların bulunması için acilen soruşturma başlatmasını isteyen Hamas, bu kişilerin yakalanarak adalete teslim edilmesinin önemini vurguladı.
 
Gazze'de, Fetih hareketi yetkililerinden bazılarının evleri ile eski Filistin Devlet Başkanı Yasir Arafat'ı anma etkinlikleri nedeniyle kurulan platforma yönelik bombalı saldırılar düzenlenmişti. Olayda ölen ya da yaralananın olmadığı açıklanmıştı.
 
Fetih Hareketi yetkilileri düzenlenen saldırılardan Hamas'ı sorumlu tuttu
 
 Fetih Hareketi Gazze’deki bazı yetkililerinin evlerine düzenlenen saldırılardan Hamas’ı sorumlu tuttu.
 
Fetih Hareketi Merkez Komitesi üyesi Cemal Muheysin AA'ya yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’nde güvenliği Hamas tarafından sağlandığını hatırlatarak, Gazze’deki Fetih yetkililerin evlerine düzenlenen saldırıdan Hamas’ın sorumlu olduğunu söyledi.
 
Muheysin, “Gazze’deki Fetih yetkililerine ait evlerin Hamas’ın güvenlik birimleri tarafından izlendiği herkesçe malum. Dolayısıyla Hamas, eylemi gerçekleştirenleri açıklayarak, adalete teslim etmesi gerekiyor” diye konuştu.
 
Aceleci davranarak, hiç kimseyi suçlamayacaklarını belirten Muheysin, ne Gazze’de ne de Filistin’de IŞİD terör örgütünün varlığının söz konusu olmadığını vurgulayarak, bu tür iddiaların Filistin’in sosyal dokusunu tahrip etmeye yönelik olduğuna dikkat çekti.
 
Gazze’nin vatanın parçası olduğunu kaydeden Muheysin, “Hiçbir durum Fetih heyetinin Yasir Arafat’ın ölüm yıl dönümünde Gazze’yi ziyaret etmesinden alıkoyamaz” ifadelerine yer verdi.
 
AA muhabirinin görgü tanıklarından aldığı bilgiye göre, gece eş zamanlı gerçekleşen bombalı saldırılarda, 11 Kasım'da düzenlenmesi planlanan Arafat'ın 10. ölüm yıl dönümü etkinlikleri için Gazze'nin merkezinde kurulan platform ile aralarında eski Fetih Merkez Komitesi üyesi Abdullah el-İfrenci, Devrim Konseyi üyesi Muhammed en-Nahhal, Fetih Sözcüsü Fayiz Ebu Iyta, Yönetim Komitesi üyesi Abdurrahman Hamed, eski Esirler Bakanı Hişam Abdurrazık, Şura Konseyi üyesi Faysal Ebu Şehla'nın da bulunduğu Fetih yetkililerinin evleri hedef alınmış, can kaybının yaşanmadığı saldırılarda söz konusu evler ve platformda hasar oluşmuştu.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.