Gazze'de evleri yıkılan ailelere nakdi yardım

Gazze'de evleri yıkılan ailelere nakdi yardım

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Gazze'de İsrail'in saldırılarında evleri yıkılan ailelere nakdi yardım dağıttı.

 İHH Gazze Temsilcisi Mehmet Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Saldırılarda evleri yıkılan 235 aileye, 500'er dolar nakdi yardım dağıtıldı" dedi.

Kaya, "İHH olarak, savaşın başından beri Filistinli kardeşlerimize destek olmaya çalışıyoruz. Bu yardımlar, Türkiye'deki kardeşlerimizden ve dünyanın diğer ülkelerinden buraya gönderilen desteklerle oluyor. Şu ana kadar savaşta zarar gören, şehit veren, yaralı olan ve evleri yıkılan Gazzeli kardeşlerimize destek olmaya çalıştık. Bugün de yine kardeşlerimize yardım etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

"Kardeşlerimizin yarasını sarmak için en azından merhem olur düşüncesiyle yardımları şeffaf bir şekilde dağıtıyoruz" diyen Kaya, evleri yıkılmasına rağmen şu ana kadar kendilerine yardım ulaşmamış aileler araştırıldıktan sonra yardımın bu ailelere yapıldığını ifade etti.

İsrail'in, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da başlattığı ve 51 gün süren saldırılarında 2 binden fazla kişi hayatını kaybetmiş, binlerce bina yıkılmış veya hasar görmüştü.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.