Gazze'de elektrik sıkıntısı kapıda

Gazze'de elektrik sıkıntısı kapıda

Gazze'de elektrik santralinin yakıtının tükenme noktasında olduğu ve temin edilememesi durumunda bölge elektriğinin kısa süre sonra kesileceği bildiriliyor

Gazze'deki elektrik santralinin çalışması için gereken yakıtın tükenmek üzere olduğu ve bölgenin yeni bir elektrik kriziyle karşı karşıya kalabileceği belirtildi.

 Gazze Enerji Kurumu Başkan Yardımcısı Fethi eş-Şeyh Halil, Enformasyon Bakanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında Katar tarafından yapılan yardımla sağlanan yakıtın tükenmek üzere olduğunu ifade ederek, "Elektrik santralinin çalışması için 5 günlük yakıt kaldı. Santral için yeterli yakıt bulunamaması halinde yeni bir elektrik kriziyle karşı karşıya kalabiliriz. Önceden olduğu gibi 12 saatlik elektrik kesintileri gerekebilir" dedi.
Halil, Gazze hükümetinin elektrik sorununun aşılması görüşmeler yaptığını dile getirerek, "Ramallah hükümetine, bir sene boyunca yakıt vergisinin tahsil edilmemesi talebinde bulunduk" diye konuştu.

Batı Şeria'daki Filistin hükümeti, Gazze yönetiminden, elektrik santralinin çalışması için kullanılan yakıttan vergi isterken, Gazze hükümeti ise finansman sorunu nedeniyle yakıtı vergisiz olarak almayı talep ediyor. Katar, taraflar arasında arabuluculuk yaparak, aralık ayında Filistin hükümetine elektrik santralinin çalışmasında kullanılan akaryakıtın vergisini karşılamak için 10 milyon vermişti.

Bölgenin ihtiyaçlarını karşılamak için günlük 360 megavat elektriğe ihtiyaç duyulan Gazze Şeridi'nde ancak 200 megavat elektrik üretiliyor. Sözkonusu elektriğin 120 megavatı İsrail'den, 28 megavatı Mısır'dan temin edilirken 40 ila 60 megavatı ise bölgede üretiliyor. 

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.