Gazze'de elektrik protestosu

Gazze'de elektrik protestosu

Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'nda kalan yüzlerce Filistinli, sık sık yaşanan elektrik kesintilerini protesto etti.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin çağrısı üzerine Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı sokaklarında elektrik kesintisinin sona ermesi için gösteri düzenlendi. Gösteriye katılanlardan Cifara ebu el-Naim AA muhabirine yaptığı açıklamada, Filistin uzlaşı hükümetinden Gazze Şeridi'nde 8 yıldır devam eden uzun süreli elektrik kesintilerine mantıklı ve kökten bir çözüm bulmalarını istediklerini belirtti.

Naim, "Gazze'deki durumun daha da kötüleşmesinden korkuyoruz" dedi.
Gösteriye katılanlardan Mahmud el-Arabid, Gazze'deki elektrik kesintilerinin yeni başlamadığını uzun süredir devam ettiğini, buna rağmen vatandaşların faturaları pahallı bir şekilde ödediklerini söyledi.
Öte yandan el-Mizan İnsan Hakları Merkezi 2010'dan bu yana Gazze'de yaşanan elektrik kesintileri sebebiyle çoğu alternatif ısınma ve aydınlanma araçlarının kullanımından dolayı çıkan yangınlarda 21 çocuk olmak üzere 26 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
Yaklaşık bir haftadır elektrik santrali yakıt kıtlığı sebebi ile çalışmıyor. Elektrik dağıtım şirketi kesintilerin günlük 20 saate kadar ulaşabileceğini duyurdu.
İsrail'in 2006'da Gazze'deki tek elektrik santralini vurmasından bu yana Gazze'de günlük 8 saate varan kesintiler yaşanıyor.

Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.