Gazze'de BM okulları eğitime başladı

Gazze'de BM okulları eğitime başladı

Gazze'deki UNRWA okulları yeni eğitim yılına bir hafta gecikmeli olarak başladı

Gazze'de protestoların sebep olduğu bir haftalık gecikmenin ardından Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'na (UNRWA) bağlı okullarda eğitim-öğretim yılı başladı. 

UNRWA Okulları Veliler Birliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, UNRWA bünyesindeki memurların ve velilerin protestoları nedeniyle eğitim-öğretim döneminin geç başladığı, 10 günlük sürenin ardından durumun yeniden gözden geçirileceği belirtildi.  

Gazze Şeridi'nin farklı kentlerindeki 257 okulda, öğrencilerin bugün ders başı yaptığına işaret edilen açıklamada, velilerin ve öğretmenlerin tepkisine neden olan sınıf mevcutlarının 50'ye yükseltilmesi sorununun çözümü amacıyla, ilk 10 günde müzakereler yürütüleceği kaydedildi.  

Öte yandan, UNRWA Genel Komiseri Pierre Krenpol'un da ajansın aldığı son kararları görüşmek üzere 9 Eylül'de Gazze'yi ziyaret edeceği belirtildi. 

Filistin'de yeni eğitim-öğretim döneminin 24 Ağustos'ta başlamasına karşın Gazze'de UNRWA bünyesindeki okullarda eğitim yapılamıyordu.

UNRWA'dan daha önce yapılan açıklamada, kuruma bağlı okullarda eğitim-öğretime başlanmasının gecikebileceği ihtimali ifade edilmesine karşın 24 Ağustos'ta okulların açıldığı duyurulmuş, bununla beraber "memurların istisnai ücretsiz izne çıkarılması" kararı alınmıştı. Çalışanların tepkisi üzerine karar geri çekilmişti.
1949 yılında kurulan UNRWA, Filistinli mültecilere sağlık, eğitim, rehabilitasyon ve koruma alanlarında destek veriyor. UNRWA'dan daha önce yapılan açıklamada, ajansın bütçe açığının 101 milyon dolara ulaştığı ve bu durumun Ortadoğu'daki okullarının yeni eğitim ve öğretim yılına başlamasında gecikmeye neden olabileceği ifade edilmişti.

Dünya Bülteni 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.