Gazze'de ateşkes sağlandı

Gazze'de ateşkes sağlandı

Reuters haber ajansı, Gazze'de uzun süreli ateşkes anlaşmasına varıldığını duyurdu. Mısır devlet televizyonu, İsrail ile Filistinli gruplar arasında açık uçlu ateşkesin 19.00 itibariyle başladığını kaydetti.

Mısır'ın başkenti Kahire'de yürütülen görüşmelerin sonuca bağlandığı ve İsrail ile Hamas arasında uzun süreli ateşkese varıldığı belirtildi. Fakat ateşkesin şartları ile ilgili çelişkili bilgiler geliyor.
 
Öte yandan İsrail, Gazze Şeridi'nde bugün de yüksek katlı binaları vurmaya devam etti. İsrail hava saldırılarında bugün Gazze'de daire ve ofislerin olduğu 13 katlı bir bina yerle bir olurken, 16 katlı bir apartmanın da büyük bir kısmı yıkıldı. Bu binalarda can kaybı yaşanmazken, yaklaşık 20 kişi yaralandı.
 
Bu arada Filistin sağlık yetkilileri, 8 Temmuz'da başlayan İsrail'in Gazze saldırısı sonucu ölü sayısının 490'ı çocuk, 2 bin 125'e yükseldiğini açıkladı.
 
İsrail, inşaat malzemelerinin Gazze'ye girişine izin verecek
 
Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, İsrail'in Gazze'yle arasındaki sınır kapılarını açmayı, insani yardım ve inşaat malzemelerinin bölgeye girişine izin vermeyi kabul ettiği belirtildi.
 
Taraflar arasında Kahire'de yapılan dolaylı görüşmelerin de bir ay boyunca süreceği belirtildi.
 
Açıklamanın ardından Gazze'de kutlamalar başladı. İsrail'in 8 Haziran'da başladığı saldırılarda Gazze'de büyük çoğunluğu sivil olmak üzere 2 bin 134 kişi hayatını kaybetmişti. Gazze'den fırlatılan roketler ise İsrail'de 5 sivilin ölümüne neden olmuştu. İsrail'in Gazze'ye kara saldırısında da 64 asker ölmüştü.
 

 

Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.