Gazze'de akaryakıt krizi

Gazze'de akaryakıt krizi

Elektrik santralinde, yakıt sıkıntısı nedeniyle yarın üretimin duracağı bildirildi.

Kriz ile ilgili açıklamalarda bulunan Gazze Enerji İdaresi Başkan Yardımcısı Fethi eş-Şeyh Halil, "Gazze'nin tek elektrik santrali, akaryakıt yoksunluğu nedeniyle yarın tamamen duracak. Uzlaşı hükümeti ile iletişime geçerek sorunun çözülmesi için çalışıyoruz" dedi.
 
Elektiğin kesilmesinin insani felakete yol açacağını belirten Halil, bu durumun ambargo altındaki Gazze'de yaşanan sıkıntıları arttıracağını dile getirdi.
 
Uzlaşı hükmetindeki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, akaryakıt krizinin çözülmesi için çalışmalar yapıldığı belirtildi.
 
Açıklamada, "Başbakan Rami el-Hamdallah, akaryakıt krizine çözüm bulunması için talimat verdi. Sağlık Bakanlığı da Gazze'deki hastanelerin ihtiyacı olan akaryakıtın temin edilmesi için harekete geçti. 1 milyon şekel (yaklaşık 290 bin dolar) karşılığında akaryakıt satın alınması için bütçe ayrıldı" denildi.
 
Öte yandan; akaryakıt sıkıntısı nedeniyle Gazze'deki elektrik santrali, zaman zaman üretime ara veriyor. Yaklaşık bir milyon 800 bin kişinin yaşadığı Gazze'de yaşanan yakıt krizi nedeniyle elektrik kesintileri günde 12 saate ulaşıyor. Bu da başta sağlık olmak üzere birçok sektörde sıkıntıya yol açıyor.
 
TRT Haber 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.