Gazze'de açlık grevindeki tutuklulara destek gösterisi

Gazze'de açlık grevindeki tutuklulara destek gösterisi

Filistinli idari tutuklu aileleri Gazze'de, "İsrail hapishanelerinde açlık grevi yapan idari tutuklularla dayanışma" gösterisi düzenledi.

Uluslararası Kızılhaç Örgütü binası önünde toplanan Filistinliler, 19 gündür açlık grevinde olan idari tutuklulardan serbest bırakılıncaya kadar açlık grevine devam etmelerini isteyerek, idari tutukluların fotoğrafları ile "Köleliğe hayır, açlığa evet" yazılı dövizler taşıdı.

Gösteride konuşan, "Vaid Esirler Derneği" Başkanı Tevfik Ebu Naim, "İsrail, tamamen keyfi uygulama olan idari tutuklama politikasından vazgeçmelidir. Filistinli tutuklular bu politika değişene kadar açlık grevine devam edecekler" dedi.

İsrail hapishanelerindeki 125'i idari tutuklu 200 Filistinli, "İsrail'in idari tutuklama politikasını protesto" için 24 Nisan'dan bu yana açlık grevi yapıyor.

İsrail istihbaratı, gizli güvenlik bilgilerine dayanarak "idari tutuklama" adı altında Filistinlileri 1 ila 6 ay arasında alıkoyabiliyor. Tutuklunun İsrail güvenliği için tehlike teşkil ettiğine karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadında bulunmadan tutukluluk süresini 5 seneye kadar uzatabiliyor.

Filistin insan hakları istatistiklerine göre, geçen yılın Ekim ayı sonunda İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklu ve mahkumların sayısı 5 bin 46'ya ulaştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.